Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Jandarmii asigură ordinea publică în Bihor, cu prilejul sărbătorilor de iarnă


Peste 120 de jandarmi vor asigura ordinea publică, cu ocazia manifestărilor religioase și artistice dedicate sărbătoririi: Zilelor Sfântului Apostol Andrei, deschiderea Târgului de Crăciun și a manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României.

La sfârșit de săptămână, jandarmii bihoreni asigură măsurile de ordine și siguranță publică cu ocazia manifestărilor din spațiul public, ce se vor desfășura pe raza județului Bihor.

Jandarmii, împreună cu cadre ale Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor, ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bihor, ale altor structuri din Ministerul Afacerilor Interne şi cu personal din cadrul Poliţiei Locale, vor colabora în scopul respectării legalităţii, prevenirii şi descurajării unor acţiuni menite să tulbure ordinea şi liniştea publică sau a unor manifestări de violenţă pe timpul acestor evenimente.

Având în vedere faptul că organizatorii estimează prezenţa unui public numeros la aceste activități, recomandăm participanţilor:
• să manifeste răbdare, să respecte indicațiile forţelor de ordine şi să evite implicarea în conflicte de orice natură;
• în cazul în care sunt martorii săvârșirii unor fapte de natură antisocială sau este tulburată ordinea şi liniștea publică, sunt rugați să solicite sprijin prin sistemul unic de urgenţă „112” sau direct la forțele de ordine aflate în teren;
• sfătuim persoanele care participă împreună cu minori la spectacolele organizate în aer liber, să acorde o atenţie sporită acestora.

De asemenea sâmbătă 30 noiembrie, vom participa cu efective, atât pentru asigurarea ordinii publice, cât şi cu un pluton de onor la activităţile desfăşurate în localităţile Vadu Crişului şi Aleşd, cu ocazia Zilei Naţionale a României.

Duminică, 1 Decembrie, jandarmii bihoreni asigură ordinea publică şi la ceremonialurile militare dedicate Zilei Naţionale a României unde participă  cadre, alături de autospeciale şi câini de serviciu, la parada militară organizată de Garnizoana Municipiului Oradea, însemn al respectului pentru cei care au luptat la făurirea României Mari.
Jandarmii bihoreni mențin un dialog direct şi permanent cu cetăţenii prezenţi la aceste manifestări, prin personal specializat, având ca semn distinct, înscripţionat cuvântul:  DIALOG.

Compartimentul de Informare și Relaţii Publice al I.J.J. Bihor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *