Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Festivalul Internaţional de Muzică Sacră „Vox Domini”, la ediţia a IV-a


Ediția a IV-a a Festivalului Internațional de Muzică Sacră „VOX DOMINI”, organizat de Departamentul de Muzică al Facultății de Arte a Universităţii din Oradea, aduce în fața publicului o serie de 6 concerte de muzică sacră.

Studenții muzicieni, cadrele didactice și interpreții invitați îmbină arta interpretării vocale și instrumentale cu viețuirea Cristică în lăcașurile Bisericii Ortodoxe ”Sf. Dumitru” Beiuș, Biserica Romano-Catolică ”Barátok”, Basilica Romano – Catolică ”Ridicarea la Cer a Fecioarei Maria” din Oradea.

Concertul de muzică instrumentală programat în seara de duminică 8 mai 2016, la Biserica Romano-Catolică ”Barátokeste susținut de Formația Creștină de brass alcătuită din Martyin Gyorgy, Vura Ianoş, Bodog Timotei, Bai Lorant, Oros Daniel, Ţicărat Raul, Maier Claudiu, Bodog Ionel, Sârb Daniel, Moroni Lorenzo, Foica Raul, Dudaş Emil, Barna Ciprian, Zoltan Halasz, Dudaş Alex, Ţurcanu Sorin, Carţiş Sergiu, dirijori: Tonea Titus, Prep.univ. drd. Grecu Marius (coordonatorul concertului).

Marți, 10 mai 2016, la ora 19 la Basilica Romano – Catolică ”Ridicarea la Cer a Fecioarei Maria” are loc concertul de orgă susținut de Robert Adam, Cristina Struța, Minodora Luca, Denis Moldovan de la Facultatea de Muzică și Teatru din Timișoara. Programul este dedicat creației lui J.S. Bach şi este coordonat de Prof.univ. Dr. Felician Roșca.

Prof.univ. Dr. Agneta Marcu (decan) și Conf.univ. Dr. Carmen Vasile (director de departament) sunt iniţiatoarele şi organizatoarele festivalului.

Biroul de presă al Universităţii Oradea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *