Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Cristian Gațu și soția sa, Tamara, s-au întâlnit cu admiratorii, din Beiuș


„Puțini dintre iubitorii sportului știu că dublul campion mondial are o conexiune specială cu municipiul bihorean. Aici își are rădăcinile doamna Tamara Gațu, soția campionului, motiv pentru care, ori de câte ori i se ivește ocazia, familia Gațu petrece clipe minunate la Beiuș, alături de rude și prieteni”, a precizat directorul DJST Bihor, Petruț Drăgan, organizatorul întâlnirii.

Astfel, mai bine de 20 de minute liderul generației de aur a handbalului românesc a împărtășit celor prezenți pilde din bogata sa carieră sportivă, a explicat importanța mișcării, a exercițiului fizic, a sportului pentru sănătate, pentru o dezvoltare fizică și psihică armonioasă, pentru dezvoltarea spiritului de echipă, de solidaritate, pentru creșterea respectului pentru sine și competiție. După ce au urmărit câteva din puținele imagini care au rămas mărturie din anii în care Cristian Gațu extazia publicul din sălile de pretutindeni prin jocul său inventiv și imprevizibil, elevii si-au potolit curiozitățile cu întrebări din cele mai diverse. “Ce va determinat să continuați să jucați handbal după ce sufereați înfrângeri?” a fost considerată ca fiind cea mai interesantă întrebare, iar dublul medaliat olimpic a recompensat-o pe Amalia Gavra, eleva care a adresat întrebarea, cu un autograf special pe cartea autobiografică „Steaua lui Gațu” sub semnătura lui Horia Alexandrescu.

Întălnirea de la Colegiul Național „Samuil Vulcan” din Beiuș, prima dintr-o serie de cinci programate în această săptămână în județul Bihor, s-a încheiat cu o sesiune de fotografii și autografe.

De menționat că la invitația directorului executiv al DJST Bihor, Petruț Drăgan, la evenimentul organizat în colaborare cu ISJ Bihor au participat și primarul municipiului Beiuș, Petru Mlendea-Căluș și directorii Colegiului Național “Samuil Vulcan”, Mihaela Ilieș și Viorel Gavra.

 

Florin Mihalca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *