Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Donațiile medicale făcute de Ungaria au fost distribuite către cinci spitale bihorene


Aparate de ventilație, cutii cu medicamentul Favipiravir și măști non-invazive au fost distribuite, vineri dimineața, la sediul Spitalului Caritas Catolica din Oradea, către cele cinci spitale municipale din județul Bihor: Oradea, Aleșd, Beiuș, Marghita și Salonta.

„Este vorba despre o donație făcută de Ungaria către România, anunțată de ministrul maghiar de Externe, prin care Ungaria trimite 40 de aparate de ventilație mecanică, 1.650 de măști de respirație non-invazive și 3.000 de cutii de Favipiravir în spitale din România, pentru a contribui la gestionarea cu succes a pandemiei în România”, a precizat deputatul UDMR, Szabó Ödön.

În județul Bihor au rămas șapte aparate de ventilație, 300 de cutii de Favipiravir și circa 150 de măști non-invazive. Fiind transportate într-un mediu controlat, cutiile cu medicamente au ajuns la Oradea vineri, în jurul orelor prânzului. De aici, camionul cu Favipiravir a plecat  mai departe către județele din centrul Transilvaniei.

Tot vineri dimineața, Pető Dalma a donat, din partea asociației „Alianța pentru Oradea”, a cărei vicepreședintă este, 6.000 de măști care urmează să fie împărțite la cele cinci spitale municipale din județul Bihor.

„Practic, noi ne-am implicat ca aceste donații să ajungă la locul potrivit. În situația de criză sanitară în care ne aflăm, e crucial ca aceste donații să ajungă cât mai repede acolo unde este nevoie de ele. Eu am ajutat ca documentele să fie în regulă, fiind vorba de acte de donație”, a mai declarat deputatul Szabó Ödön. Parlamentarul UDMR a mai adăugat că donația face parte din efortul făcut de Ungaria pentru ajutorarea României, demers în cadrul căruia spitalele din Sezged și Debrețin au primit deja mai mulți bolnavi de COVID.

 

Florin BUDEA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *