Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Dublă victorie pentru CSM CSU Oradea, în Play-Off-ul de baschet


La finalul celui de-al doilea meci al Play-Off-ului, CSM CSU Oradea pleacă în deplasare,  la Cluj, cu un avantaj de 2-0, după câștigarea primelor două jocuri disputate cu reprezentanta clujenilor, U Banca-Transilvania Cluj-Napoca pe parchetul de la Arena Antonio Alexe din Oradea.

După prima victorie de 72-71 pentru Oradea, cea de-a doua întrecere a debutat cu un joc echilibrat, însă după egalitatea de puncte (7-7), elevii lui Cristian Achim s-au impus în fața adversarilor. Andrei Mandache a nimerit coșul de 2 ori, marcând 6 puncte pentru Oradea, Miha Zupan a înscris alte 6 puncte, el fiind cel care a deschis scorul acestui meci important (2-0). Puncte pentru Oradea au mai înscris în această primă parte și Sean Barnette, Salih Nuhanovic și Martin Zeno. Astfel, primul act s-a încheiat cu scorul de 20-15 în favoarea gazdelor.

Al doilea sfert de joc a reprezentat un avantaj pentru U BT, determinarea și dinamismul pe teren s-a putut observa în rândul lotului clujean, deoarece studenții lui Marcel Țenter reușesc spre finalul reprizei să se apropie de punctajul orădenilor, ba chiar fluierul final de pauză a reprezentat egalitate de scor între cele două(33-33). În această rundă, din partea roș – albaștrilor s-au remarcat Martin Zeno (6p), Bogdan Nicolescu și William Franklin (câte 2p) și Miha Zupan (1p).

Al treilea act a marcat apogeul acestui meci deosebit de important prin diferența de 12 puncte înaintea ultimei pauze. Încă de la începutul acestui sfert jucătorii echipei CSM CSU Oradea s-au detașat din ce în ce mai mult de oaspeți. S-a ajuns la o diferență de 10 puncte care s-a menținut pe tabelă în mare parte. U BT Cluj-Napoca a încercat o remediere, dar scorul a rămas la pauză 54-42. Sean Barnette(7p) și  Martin Zeno (6p) s-au afirmat în această parte alături de Salih Nuhanovic (4p), Andrei Mandache și Miha Zupan (câte 2 puncte fiecare).

Ultimele 10 minute din acest joc au fost dominate de tensiune, speranță, dar și oboseală.

Suporterii orădeni au venit la Arena Antonio Alexe într-un număr deosebit de mare, majoritatea îmbrăcați în tricouri de culoare roșie, specifică echipei. Au fost activi și cu sufletele aproape de jucători. Au aplaudat și s-au bucurat împreună de fiecare coș sau avantaj, și-au strigat și nemulțumirile, au făcut tot ce o galerie adevărată ar putea face pentru echipa favorită.

Emoțiile pe teren pentru CSM CSU Oradea au apărut în ultimele minute de joc, când oaspeții s-au apropiat la o diferență de 4 puncte de CSM, însă Rareș Pașca a înscris 3 puncte, astfel în ultimele 20 de secunde clujenii au renunțat și i-au felicitat pe jucătorii antrenați de Cristian Achim. În acest ultim sfert, Sean Barnette a cumulat 6 puncte, William Franklin 4 puncte, iar Rareș Pașca 3. Finalul de joc a surprins tabela de marcaj cu scorul de 67-61.

La final de meci, cele mai multe puncte pe tabela de marcaj le-au cumulat de la leii roș-albaștri Martin Zeno (13p), Sean Barnette (15p), Miha Zupan (9p), Andrei Mandache și William Franklin câte 8 puncte, Salih Nuhanovic 7 puncte, iar Rareș Pașca 5 puncte. De la echipa adversară au încasat cele mai multe puncte Muhhamed Pasalic (14p), Miro Todic (11p), Filip Adamovic (10p), Rolland Torok (9p).

La conferința de presă, antrenorul clujenilor Marcel Țenter a felicitat echipa gazdă și a afirmat: „ne-am propus niște lucruri pe care nu am reușit să le facem… Dar și faptul că sunt 2 echipe foarte puternice, dar nu vom ceda”.

De partea cealaltă, Cristian Achim, antrenorul CSM CSU Oradea a menționat că este o victorie importantă, și-a felicitat jucătorii ”îi felicit pe jucători, pentru mine sunt niște eroi. Aș vrea să remarc caracterul de care au dat dovadă. Clujul e o echipă formidabilă. Noi am reușit o victorie foarte frumoasă în condiții grele. Publicul a contat enorm.”

Următorul meci va fi în deplasare si se va desfășura la Cluj, miercuri 11 mai.

Bianca Venter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *