Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

În Superliga Națională de Polo, echipa CSM Digi Oradea, pe locul secund


Poloiștii de la CSM Digi Oradea au repurtat, în week-end, două succese importante în actuala ediție de campionat a Superligii Naționale. Astfel, elevii antrenorilor Dorin Costrăș și Ciprian Cîmpianu au învins, la Bazinul Oliimpic „Ioan Alexandrescu”, echipa bucureșteană Dinamo, cu 12-7 și 12-8.

Jocurile au contat pentru etapa a V-a a competiției interne și au consemnat evoluții bune pentru bihoreni, care sâmbătă, în prima dispută s-au impus la o diferență de cinci goluri, după ce pe sferturi s-a consemnat: 4-0, 3-3, 4-2 și 1-2.

Jocul a demarat în forță pentru gazde. Acestea s-au desprins la patru lungimi, fără a încasa vreun gol pe parcursul primelor opt minute de joc. Ofensiva orădenilor a continuat să funcționeze foarte bine. Astfel, scorul la jumătatea partidei era de 7-3, pentru ca ecartul să crească în secvența a III-a la șase lungimi, scor 11-5. Ultimul act a fost adjudecat de totuși de bucureșteni, care au strâns la cinci goluri.

Istvan Szabo a totalizat în acest meci patru goluri, Roland Szabo și Marc Roca au adăugat câte două goluri, iar Jesse Koopman, Robert Gregelyfi, Ferenc Czenk și Bogdan Remeș au punctat câte o dată pentru CSM Digi. În replică, Fornea a marcat de trei ori.

De menționat și faptul că în cadrul acestui meci s-a conemnat revenirea între buturi a lui Gojko Pijetlovic. Acesta a absentat în etapele anterioare din cauza unei accidentări la umăr.

Duminică, CSM Digi Oradea s-a impus din nou, de această dată la patru goluri diferență, în meciul al doilea din compania dinamoviștilor, cu scorul de 12-8.

A fost un meci mai echilibrat decât primul, însă cursul jocului a fost la discreția orădenilor. CSM Digi a câștigat prima secvență cu scorul de 5-2, dar pe parcursul celui de-al II-lea act formația vizitatoare a punctat de patru ori pentru a se apropia la 8-6.

Oradea s-a apărat exemplat în sfertul III, perioadă în care a și punctat cu generozitate pentru a se desprinde decisiv, scor 11-6, cu opt minute înainte de final. Similar primului meci, Dinamo a câștigat la limită sfertul decisiv, reușind să reducă deficitul la patru lungimi.

În acest meci, Robert Gergelyfi a punctat de trei ori, Marc Roca și Istvan Szabo au marcat de câte două ori, iar Levente Vancsik, Ramiro Georgescu, Jesse Koopman, Viktor Kovats și Roland Szabo au înscris câte un gol fiecare.

După această etapă, CSM Digi Oradea are 9 victorii și o înfrângere, consolidându-și poziția a II-a în ierarhia generală a Superligii Naționale.

În următoarea rundă, poloiștii de la CSM Digi se vor confrunta cu Amefa Arad, în cadrul etapei a VI-a din sezonul regulat al Superligii

Florin Mihalca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *