Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Lansare de carte: Mirela Niță Lupu – „Jurnalul unei povești sau Cum am devenit spectacol de teatru de păpuși pentru copii”


Actrița Mirela Niță Lupu, în colaborare cu Editura Ratio et Revelatio și cu Teatrul Regina Maria, vă invită să luați parte la lansarea cărții „Jurnalul unei povești sau Cum am devenit spectacol de teatru de păpuși pentru copii”, care va avea loc luni, 4 octombrie, de la ora 18:00, la Sala Arcadia.

Jurnalul unei povești sau Cum am devenit spectacol de teatru de păpuși pentru copii” este un periplu plin de farmec și educativ în culisele teatrului și prezintă toate etapele creării unui spectacol, pornind de la povestea care așteaptă pe raft să fie aleasă și transformată în „verb”, până la rolul fiecăruia în construcția spectacolului.

Cartea vine ca un răspuns la întrebările ce i-au adresate de-a lungul timpului actriței Mirela Niță Lupu de către spectatorii curioși să descopere ce se întâmplă în spatele cortinei și pornește de la pretextul uneia dintre cele mai cunoscute povești din lume: Pinocchio. Chiar dacă la prima vedere pare o carte dedicată copiilor, se adresează în egală măsură fiecărui cititor-spectator care nu se rezumă doar la întâlnirea din sală, ci vrea să exploreze, fără să se lovească de un limbaj ermetic, închis pentru cei neinițiați, toate elementele care dau naștere universului teatral.

„Mirela Niță Lupu a avut ideea năstrușnică de a scrie jurnalul transformării unei povești în spectacol de teatru de păpuși. Bazându-se pe propria experiență de actriță, autoarea reușește să personalizeze povestea însăși, dându-i o voce cu totul cuceritoare și făcând astfel să apară pe lume o poveste nouă, captivantă și educativă deopotrivă.” (Mircea Pricăjan)

Cartea apare la Editura Ratio et Revelatio din Oradea în afara colecțiilor, și „se dorește a fi un pro domo pentru activitatea artistică teatrală din Oradea și din țară” (Raluca Lazarovici Vereș, editor). Prefața este semnată de Elisabeta Pop, fost secretar literar al Teatrului Regina Maria, care cunoaște culisele teatrului mai bine ca oricine, iar ilustrațiile de tânăra și talentata Bianca Dacin, ca fostă voluntară și apoi sufleor la Teatrul Regina Maria.

La eveniment vor vorbi criticul de teatru Elisabeta Pop, scriitorul Mircea Pricăjan, editorul Raluca Lazarovici Vereș, ilustratorul Bianca Dacin și Florina Dometi, secretar literar la Teatrul Regina Maria, cu participarea specială a actorilor: Armanca Serac, Andrei Fazecaș, Anca Sigmirean, Petre Ghimbășan, Sebastian Lupu și Andrian Locovei, care vor citi fragmente din carte.

Participarea se face pe bază de rezervare și este permisă doar persoanelor vaccinate împotriva virusului SARS-COV-2, pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanelor care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore, persoanelor care prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore sau o adeverință care atestă că se află în perioada cuprinsă între a 15-a și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Florina Dometi

Secretar literar

Teatrul Regina Maria

 

Tel.: +40 752 598 805

Secretariat.literar.trm@gmail.com

www.teatrulreginamaria.ro

str. Piața Regele Ferdinand I, nr. 4-6, Oradea

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *