Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Mesajul Festivalului Național de Teatru, de Ziua Mondială a Teatrului


De Ziua Mondială a Teatrului, echipa Festivalului Național de Teatru își amintește, o dată în plus, de ce zidește, an de an, la acest proiect de anvergură. Suntem dedicati scopului nostru pentru că vrem să contribuim la un trai frumos, echilibrat, cu speranța și cu convingerea că putem trasa, împreună cu actorii, regizorii, scenografii și tehnicienii din România, un drum solid între inimile spectatorilor și cele ale creatorilor. În vremurile schimbătoare și tulburi în care trăim, teatrul poate da consistență și stabilitate valorii, ne poate uni, amplifica, vindeca și construi mesajele.

„Atunci când omul își pierde simțul sacrului, viata își pierde sensul și nu e deloc întâmplător că la originile sale, teatrul a fost o ”taină”. Vechea functie a teatrului trebuie respectată, dar nu cu acel tip de respect care te adoarme. E vorba de o scară ce trebuie urcată în permanență și fiecare treaptă în plus înseamnă un alt nivel de calitate“, spunea marele regizor britanic Peter Brook.

De Ziua Mondială a Teatrului vom încerca să mai urcăm o treaptă către sens, spirit și valoare, alături de milioanele de artiști din întreaga lume, care sărbătoresc ziua profesiei lor. Și, bineînțeles, alături de beneficiarul direct al actului artistic – publicul.

În 2017, Festivalul Național de Teatru vă așteaptă cu emoții noi,  între 20 – 29 octombrie, la București. Director artistic al Festivalului va fi și în acest an criticul de teatru Marina Constantinescu. Selectia oficiala a spectacolelor din țară ce vor fi invitate în FNT 2017 va fi anunțată la începutul lunii iulie.

Ediția cu numărul 27 a Festivalului Național de Teatru îi este dedicată marelui actor, Victor Rebengiuc.

Pamela Bojoc Pricopie și Pompilius Onofrei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *