Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

O cană de fericire XII – Laborator de Viitor II


Adaugă mediaVă invităm să sărbătoriți alături de noi cea de-a XII-a ediție a proiectului nostru preferat, care se va desfășura într-un mod inedit anul acesta! Din cauza situației actuale, a trebui să ne adaptăm și am pornit proiectul doar în varianta on-line, oferindu-vă tuturor posibilitatea de a contribui la cauza de anul acesta într-un mod simplu, direct la noi pe site https://rotaractcluboradea.ro/

Chiar și în ciuda faptului că nu am avut posibilitatea să începem proiectul așa cum v-am obișnuit, la începutul lunii decembrie, reușim totuși să ne întâlnim și în acest an, în două weekend-uri! De 12 ani, comunitatea orădeană ni s-a alăturat în a aduce bucurie celor care aveau cea mai mare nevoie de ea! Începuturile au fost timide, acum 12 ani nici prin cap nu ne trecea că vom ajunge să înfăptuim atât de multe lucruri frumoase împreună! Ediția aceasta este una specială pentru că ne întoarcem la rădăcini, Căsuța Fericii fiind amplasată în locația ei originală, pe strada Republicii, lângă Grupul statuar al poeților maghiari Holnaposok (vis-a-vis de DM-ul de pe Republicii)!

Evenimentul, iniţiat în anul 2009 de către o echipă de voluntari rotaractieni, a devenit o tradiție în peisajul orădean, reușind anual să identifice și să susțină grupuri defavorizate din comunitatea bihoreană, axându-se cu preponderență pe copii, demonstrând puterea şi dorinţa de implicare a comunităţii orădene în susţinerea cauzelor caritabile. Sub deviza „împreună suntem mai puternici”, de-a lungul a 12 ani, membrii clubului Rotaract au reușit să ajute nu mai puțin de 600 de copii și tineri cu nevoi diferite.

Anul acesta, proiectul nostru își dorește să continue dezvoltarea durabilă a tinerei comunități orădene, pe care am început-o în 2018. Conștienți fiind de lacunele sistemului educațional, ne dorim să sprijim viitorul societății prin facilitarea accesului elevilor și studenților la un mediu eficient și echitabil de învățământ. În contextul actual, sistemul de învățământ este considerat a fi nerelevant, inechitabil, ineficient și slab calitativ.

Așadar, marea încercare a zilelor noastre este ca educația să devină interactivă și ca elevii să învețe și practic, nu doar în teorie. Ne-am dori ca orele de biologie, chimie, fizică, informatică sau altă specialitate să se desfășoare în condiții excelente, iar profesorul să aibă la îndemână toate materialele necesare și să predea într-un mediu propice învățării.

Scopul principal al proiectului anul acesta este de a face posibil visul unor liceeni și de a aduce un laborator din liceul lor în secolul XXI!

Vă așteptăm pe site-ul nostru oficial – https://rotaractcluboradea.ro/  – unde veți găsi o sumedenie de lucruri interesante, de la cănile preferate, la tricouri, hoodies sau chiar măști personalizate, toate pregătite și împachetate cu dibăcie și dăruire de către voluntarii noștri, pentru a putea fi puse direct sub brad! Și ne vedem și live la Căsuța Fericirii, în următoarele 2 weekend-uri: 18 – 20 și 25 – 27 decembrie!

 

Cristina PUȘCAȘ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *