Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

România, locul al II-lea la Europenele de Taekwon-do la Tampere


Între 28 aprilie -1 mai 2016 în localitatea finlandeză Tampere s-a desfăşurat Campionatul European de Taekwon-do I.T.F, organizat pentru sportivii juniori şi seniori, la probele de Tull (exerciții de formă), luptă liberă, tehnici speciale, forță spargeri şi luptă tradițională, individual şi pe echipe.

La această întrecere continentală a participat, cu bune rezultate şi Lotul Național de Taekwon-do I.T.F, cu un număr de 35 de sportivi, 7 antrenori, și doi arbitri.

Delegația României a fost condusă de Cosmin Oprescu, Preşedintele Federației Române de Taekwon-do I.T.F.

După performanţa de anul trecut din Italia, când România a devenit vicecampioană mondială, o nouă filă de istorie s-a scris la Campionatul European din Finlanda, unde sportivii noştri au plasat România pe locul 2 în clasamentul general pe naţiuni europene: “Suntem mândri de lotul nostru naţional şi de sacrificiile şi munca depusă de stafful nostru, antrenori şi sportivi pentru a duce România la o asemenea recunoaştere europeană în sfera Taekwon-do-ului.”,

Cu 8 medalii de aur, 6 medalii de argint şi 7 medalii de bronz, România a obţinut a doua poziţie în clasamentul general, un loc de cinste pe podiumul de premiere, alături de Polonia (locul 1) şi Norvegia (locul 3).

Din cadrul Clubului Sportiv Tae-Kyon”, Oradea, doi sportivi Cătălin Topai respectiv Vlad Găvruța, cunoscuți deja pentru rezultatele foarte bune obținute la Campionatele Europene şi Mondiale, antrenați de Alexandru Sas 4 Dan, au întregit rezultatele excepționale obținute de câtre delegația României la acest Campionat European, astfel încât ei au obținut numai puțin de patru clasări pe podiumul European.

Cătălin Topai a devenit Vicecampion European la proba de tehnici speciale echipe seniori masculin, medaliat cu bronz la aceeași probă de data asta la individual, și locul 5 la spargeri forță echipe masculin.

Vlad Găvruța a cucerit titlul de Campion European la proba de tehnici speciale echipe juniori masculin, medaliat cu bronz la tehnici speciale individual, și locul 5 la tull echipe juniori masulin și luptă echipe juniori masculin.

,,Sunt multumit de rezultatele obținute de sportivii mei și totodată mândru de faptul câ aceste rezultate au contribuit la câștigarea de câtre echipa României a titlului de Vicecampioană Europeană, cel mai bun rezultat obținut vreodată de taekwon-do-ul românesc pe plan European”, a declarat conducătorul delegaţiei româneşti.

Din Lotul Național au mai făcut parte și alți doi sportivi orădeni, este vorba de Ana Guler legitimată la Clubul Sportiv Știința Ardealul – Baia Mare, dar se antrenează alături de sportivii din cadrul Tae-Kyon Oradea, fiind eleva antrenorului Alexandru Sas de la început. Ana a cucerit titlul de Campioană Europeană la proba de spargeri forță pe echipe de senioare, vicecampioană europeană la tehnici speciale pe echipe feminin și vicecampioană europeană la tehnici speciale individual sen. feminin și nu în ultimul rând sportivul Budai Bogdan legitimat la Clubul Sportiv Wolf Oradea antrenat de Harascsak Iuliu, este prima lui participare la un Campionat European, a reușit să se claseze pe locul 5 la luptă individual juniori masculin -68kg.

Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *