Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Săptămâna internațională la universitate: profesori din Kosovo, Georgia și Ucraina vin la Oradea


Studenții Facultății de Istorie, Relații Internaționale și Științe Politice și Științele Comunicării au ocazia, în perioada 5 – 7 noiembrie, să descopere ofertele educaționale ale câtorva din țări precum: Kosovo, Albania și Ucraina.

Acest lucru se datorează prezenței mai multor profesori din diverse instituții, la conferința „Regional Development at the Borders of the European Union” ( Dezvoltarea regională la frontierele Uniunii Europene), organizată de Departamentul de Relații Internaționale și Studii Europene.

Deschiderea conferinței a avut loc la începututl lunii, noiembrie, la centrul PractiPass a Facultății de Istorie, iar conferința a fost moderată de lectorul universitar Florentina Chirodea.        Decanul facultății prof. univ. dr. Ioan Horga și conferențiarul universitar Alina Stoica, au prezentat ofertele Erasmus, pe care studenții orădeni le au dar și statistici cu privire la numărul studenților care au venit în Oradea prin programe Erasmus.

Decanul i-a invitat apoi pe câțiva studenți și profesori din mai multe țări să vorbească despre universitățile pe care le reprezintă. Nino Tabeshadze, de la Universitatea Ivane Javakhivili Tbilisi State din Georgia, a spus că aceasta este una dintre cele mai vechi instituții de învățământ superior din țară și că este deschisă să vorbească cu orice student curios.  

Conferința a continuat marți, de la ora 14.30, la Cetate, unde profesorii au abordat probleme legate de dezvoltarea regională, regiunile de frontieră și cooperarea între țările învecinate.

Miercuri și joi conferința internațională „Power and Borders in the New World Order” a continuat pe teme de larg interes.

Manifestarea se încheie vineri, cu o ceremonie de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa profesorului Richard Sakwa de la Universitatea Kent din Marea Britanie.

Conferința cu tema ”Regional Development at the Borders of the European Union” este organizată  în cadrul modulului european Jean Monnet „Development of the Border Regions in Central and Eastern Europe countries”.

Alin Pop, student la Jurnalism

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *