Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Semnarea Acordului de Parteneriat dintre UNPR și EAS, în Slovacia


După semnarea Acordului de Parteneriat cu VOSZ – Ungaria și cu Employers of Poland, Entrepreneurs Association of Slovakia (EAS) va semna un Acord de Parteneriat cu cea mai veche confederație patronală din România, Uniunea Națională a Patronatului Român (UNPR).

La sfârșitul lunii septembrie, președintele UNPR, Ioan Lucian și președintele Comisiei Politici Interne și Externe, Florin Balint, au fost primiți la Bratislava de președintele EAS (Entrepreneurs Association of Slovakia), Jan Oravec.

Întâlnirea a avut ca subiect principal semnarea Acordului de Parteneriat dintre UNPR și EAS. În contextul extinderii relațiilor de parteneriat ale UNPR cu țările din zona est europeană, există un interes major de a intra într-un parteneriat constructiv cu Slovacia, țară membră a Uniunii Europene și deosebit de activă în zona patronală est-europeană.

După semnarea Acordurilor de Parteneriat cu Ungaria și Polonia, UNPR dorește construcția unei alianțe patronale în această zonă a Europei, asumându-și un rol activ în acest demers.

“Ne întoarcem în țară optimiști după întâlnirea avută cu președintele Jan Oravec și așteptăm ca în zilele următoare, conducerea națională a EAS să decidă semnarea Acordului”, a subliniat președintele Ioan Lucian după întâlnirea de la Bratislava.

În paralel cu această acțiune, în zilele următoare UNPR va începe tratativele și cu o confederație patronală din Cehia.

Reamintim că Adunarea Generală a EAS a decis în unanimitate semnarea Acordului de Parteneriat între UNPR și EAS.

Ioan Lucian, președintele UNPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *