Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Teatrul Regina Maria la Festivalul Internațional de Teatru al Țărilor Balcanice „Balkan Breeze” din Bursa


Trupa Iosif Vulcan a Teatrului Regina Maria a fost selectată să participe la Festivalul Internațional de Teatru al Țărilor Balcanice „Balkan Breeze”, din Bursa, Turcia, ediția a IX-a, care se desfășoară în perioada 10-24 martie 2022,  cu spectacolul „Tartuffe”, de Molière, adaptarea și regia Vlad Trifaș.

Festivalul Internațional de Teatru al Țărilor Balcanice de la Bursa are loc în fiecare primăvară și își propune apropierea prin teatru a țărilor balcanice într-un spirit al solidarității și al libertății „fără frontiere”. Anul acesta participă trupe de teatru din Bulgaria, Macedonia de Nord, Croația, Serbia, Bosnia și Herțegovina, Kosovo, Uzbekistan și România.

Teatrul Regina Maria este singurul teatru din România care a fost selectat să participe la festivalul de teatru turc anul acesta, iar organizatorii festivalului au fost atât de încântați de spectacolul orădean încât au programat două reprezentații, în 23 și 24 martie, de la ora 20:00, la Teatrul Ahmet Vefik Pașa, și au hotărât să fie producția cu care vor încheia festivalul.

Spectacolul „Tartuffe” a avut premiera la Teatrul Regina Maria în 19 septembrie 2021. Pornește de la celebra comedie de caracter a lui Molière, păstrând subiectul, temele principale și natura comică, dar este adaptată de către regizorul Vlad Trifaș la viteza actuală a transferului de informații, accentuând noi sensuri și nuanțând mai abitir aspectul dramatic, pornind de la ideea că: „Monștrii nu există decât dacă noi îi creăm!”. Încă de la premieră producția s-a bucurat de aprecierea publicului orădean și a intrat în atenția selecționerilor de festival.

Echipa Trupei Iosif Vulcan va porni spre Bursa în 20 martie și se va întoarce în 25 martie. Prezența trupei de teatru românești din Oradea la festivalul din Bursa contribuie la creșterea notorietății teatrului orădean și a teatrului românesc pe plan internațional, la promovarea valorilor teatrale românești și la consolidarea relațiilor cu teatrele turcești și cu trupele de teatru invitate în festival.

Le urăm drum bun și mult succes!

————————-

Florina Dometi

secretar literar

Teatrul Regina Maria

+40 752 598 805
secretariat.literar.trm@gmail.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *