Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Deschis spre cultură: Muzeul Ţării Crişurilor îşi aşteaptă vizitatorii din 22 mai


Muzeul Țării Crișurilor Oradea şi subsecţiile acestuia, Muzeele Memoriale ”Aurel Lazăr”, ”Iosif Vulcan” și ”Ady Endre”, precum şi Peștera de la Vadu Crișului îşi redeschid porţile pentru bihoreni, începând de vineri, 22 mai. Expoziţiile pot fi vizitate doar cu respectarea regulilor şi a măsurilor de protecţie care se impun, precum purtarea măştii, luarea temperaturii, dezinfectarea mâinilor, a încălţămintelor şi păstrarea distanţei.

Muzeul Țării Crișurilor Oradea şi subsecţiile acestuia îşi redeschid porţile pentru bihoreni. Expoziţiile, care au putut fi accesate virtual şi până acum, pot fi vizitate începând de vineri doar cu respectarea regulilor, a indicațiior personalului muzeului, a traseelor de vizitare şi a măsurilor de protecţie care se impun.
Printr-un un comunicat de presă, Muzeul Ţării Crişurilor – Complex Muzeal anunţă că „din 22 mai 2020, Muzeul Țării Crișurilor, Muzeele Memoriale „Aurel Lazăr”, „Iosif Vulcan” și „Ady Endre”, precum și Peștera de la Vadu Crișului se vor redeschide pentru vizitare”.
Vizitatorii vor putea intra doar dacă poartă mască de protecție, iar la intrare li se va lua temperatura, accesul fiind posibil doar dacă aceasta nu depășește 37,3 grade Celsius, iar persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie nu li se permite accesul în instituție. De asemenea, la intrare vor exista dispensere cu soluții dezinfectante pentru mâini şi covorașe pentru igienizarea încălțămintelor.
Numărul maxim de persoane pe fiecare circuit de la Muzeul Țării Crișurilor va fi de 15 persoane, pentru a putea păstra distanță de 1,5 m. La muzeele memoriale și la Peștera de la Vadu Crișului vor avea acces, pentru vizită, grupuri de 10 persoane. La casa de bilete este permis accesul unei singure persoane, iar ghidajul nu este disponibil deocamdată.
La sediul MŢC sunt trei circuite pentru vizitare: Vivariul, Secția de Artă (parter: expoziția Que Viva Picasso, etaj: Artişti plastici orădeni din perioada interbelică) și expozițiile din sălile de la etajul I al corpului principal de clădire ce etalează obiecte recuperate şi restaurate, cum ar fi tapiseriile Anotimpurile, realizate de Maria Blendea în anul 1968.
Merită menţionat că iubitorii de artă au putut urmări online o parte dintre expoziţii şi până acum pe site-ul instituţiei culturale şi pe Facebook.
Programul de vizitare a rămas neschimbat: marţi, joi şi sâmbătă, între orele 10 şi 15, miercuri, vineri şi duminică între 10 şi 18, iar preţurile variază între 3 lei pentru copii peste 4 ani şi 8 lei pentru adulţi.

 

Tags: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *