Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Jandarmii la datorie, la evenimentele cultural-artistice şi religioase


Zeci de mii de persoane au participat la evenimentele cultural-artistice, promoţionale, comemorative şi religioase la sfârșitul de săptămână.

Astfel, 70 de jandarmi au asigurat măsuri de ordine publică la 15 manifestări care s-au desfăşurat în spaţiul public în judeţul Bihor.

Jandarmii au asigurat ordinea la manifestări cultural-artistice şi promoţionale, printre care amintim: ”Zilele Sfântului Ladislau” în Oradea, ”Bike Fest X3” Ștrandul cu valuri – staţiunea Băile 1 Mai, ”Zilele satului Mihai Bravu”, ”Zilele comunei Dobrești”, precum şi la manifestări comemorative, printre care amintim: ”Omagierea eroului național Avram Iancu” în Parcul Traian din Oradea.

Au fost constatate 12 fapte contravenţionale, cuantumul total al sancţiunilor fiind de 2.400 lei. Faptele pentru care au fost aplicate amenzi sunt:  provocarea ori participarea efectivă la scandal, gesturi obscene, refuz de legitimare, consum de băuturi alcoolice în locuri publice, neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin de către proprietar.

Duminică, 24 iunie, jandarmii au răspuns unei solicitări prin apel de urgenţă 112.

Un câine dintr-o rasă periculoasă a intrat în curtea vecinilor şi a rănit câinele aflat în acea curte.

Proprietarul câinelui periculos a fost sancţionat contravenţional cu o amendă de 300 lei, conform ordonanţei de urgenţă nr. 55/2002, pentru neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin de către proprietarul sau deținătorul temporar al câinelui, dacă fapta s-a soldat cu rănirea sau cu uciderea unui animal domestic.

Jandarmii reamintesc posesorilor de câini periculoşi sau agresivi, faptele care constituie contravenţii:

  • Neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin de către proprietarul sau deţinătorul temporar al câinelui, dacă fapta s-a soldat cu rănirea sau cu uciderea unui animal domestic;
  • Neanunţarea la poliţie a pierderii sau a decesului câinilor prevăzuţi la art. 1 din ordonanţa de urgenţă nr. 55/2002, de către proprietar sau de către persoana care îi are în pază, în termen de 48 de ore de la constatare;
  • Accesul câinilor de luptă şi atac în localurile publice, în mijloacele de transport în comun, precum și în alte locuri publice, cu excepția drumurilor publice și a căilor de acces către acestea, este interzis;
  • De asemenea, accesul câinilor de luptă şi atac în părțile comune ale imobilelor în care sunt deținuți, pe drumurile publice și pe căile de acces către acestea este permis numai dacă aceștia poartă botniță și sunt ținuți în zgardă și lesă sau ham de către proprietar ori de către deținătorul temporar;
  • Staționarea câinilor de luptă şi atac în părțile comune ale imobilelor este interzisă;
  • Accesul câinilor periculoşi în localurile publice, în mijloacele de transport în comun, în locurile publice, precum și în părțile comune ale imobilelor este permis numai dacă aceștia poartă botniță și sunt ținuți în lesă.

Cei care încalcă prevederile legale privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi, riscă amenzi de la 100 la 3.000 de lei.

Jandarmii asigură în această săptămână măsurile de ordine cu ocazia examenelor de Bacalaureat

În perioada 25 – 28 iunie 2018,  32 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine pe timpul organizării şi desfăşurării probelor scrise la examenele de Bacalaureat, la 7 centre de Examinare în Oradea, Marghita, Beiuş şi Aleşd, precum şi la Centrul Zonal de Evaluare şi sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor.

Căpitanul Daniel Bizău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *