Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Nu pierdeți filmul despre singura ecodestinație din Bihor: Pădurea Craiului


Începând din ziua de 10 ianuarie 2020, de la ora 13, filmul de prezentare a singurei ecodestinaţii din judeţul Bihor, Pădurea Craiului, este la dispoziţia tuturor celor care vor să cunoască sau să promoveze acest tărâm aparte. Materialul filmat poate fi vizionat sau descărcat de aici:  https://youtu.be/Ba2gnUivnpQ

Realizate de renumitul fotograf Mihai Moiceanu, imaginile filmului prezintă frumuseţile naturale, atracţiile turistice, tradiţiile şi cultura acestui colţ de rai. Lansat în urmă cu doar câteva zile, trailerul filmului a adunat deja un număr impresionant de vizualizări şi aprecieri.

Ecodestinaţia Pădurea Craiului înseamnă acum: patru peşteri amenajate pentru turismul de masă, singura reţea de peşteri speoturistice din România, şase pensiuni certificate ca membre ale reţelei de ecoturism, care lucrează alături de alte 25 de facilităţi de cazare şi masă, trasee de drumeţie ce însumează sute de kilometri, 275 de kilometri de trasee marcate pentru mountain bike, trei trasee tematice, patru trasee de via ferrata, 355 de trasee dedicate escaladei şi alpinismului, unica reţea de trasee pentru trail run din ţară, cascade, defileuri, păduri, lacuri, biserici de lemn, tradiţii, ce merită, toate, descoperite.

„Ecoturismul reprezintă, pentru România, o șansă excepțională prin atragerea de turiști din străinătate și din țară, pe un produs turistic de calitate, care creează un impact economic remarcabil la nivel de comunități rurale. Astfel, se demonstrează că natura României și bogăția culturală, utilizate cu atenție și bine păstrate, pot genera venituri considerabile din ecoturism”, spune Paul Iacobaş, preşedintele CAPDD Bihor.

Realizarea şi prezentarea acestui film este parte a proiectului „Săptămânile ecoturistice ale României”, proiect în cadrul căruia alte şase ecodestinaţii din ţară, Țara Hațegului-Retezat, Ținutul Zimbrului, Eco Maramureș, Băile Tușnad și împrejurimile, Țara Dornelor, Colinele Transilvaniei, au beneficiat şi ele de astfel de materiale filmate.

Filmul a fost realizat în cadrul programului „Dezvoltarea destinațiilor ecoturistice în România” şi este o inițiativă comună a Romanian-American Foundation și a Fundației pentru Parteneriat, fiind implementat de șapte unități de management de destinație, coordonate de Asociația de Ecoturism din România.

 

Florin BUDEA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *