Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Vizită de studiu la Oradea a elevilor basarabeni, viitori polițiști de frontieră


În perioada 15-19 mai la Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea se desfăşoară activitatea cu tema „Cunoaşterea sistemului de învăţământ de ordine publică din România, cunoaşterea modului de formare iniţială şi continuă”, la care participă o delegaţie de la Colegiul Naţional al Poliţiei de Frontieră – Ungheni din  Republica Moldova, în baza acordului de parteneriat încheiat între instituţiile de învăţământ ale cele două state.

Este prima activitate de acest gen la care colegii moldoveni participă în cadrul şcolii orădene și va fi urmată de o vizita similară a elevilor Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea, în data de 25 mai, la Colegiul Național al Poliției de Frontieră din Ungheni – R. Moldova, ambele activități având ca scop prezentarea instituțiilor de învățământ cu specific polițienesc și cunoașterea modului de formare inițială și continuă din România și Republica Moldova.

Delegaţia şcolii din Ungheni, formată din cadre didactice, specializate în diferite domenii de activitate şi elevi, este condusă de directorul Colegiului Național al Poliției de Frontieră din Ungheni, locotenent – colonelul Babalici Veaceslav.

Această vizită are ca scop prezentarea instituţiei de învăţământ cu specific poliţienesc din România, participarea elevilor moldoveni la activităţile de învățământ organizate în cadrul şcolii orădene precum şi prezentarea atribuţiilor Poliţiei de Frontieră în Punctul de Trecere a Frontierei Borş-Artand. De asemenea, pe aceeaşi temă, se vor desfăşura vizite în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Bihor.

În toată această perioadă, membrii delegaţiei moldovene vor participa la activităţile de pregătire specifică în domeniul ordinii publice organizate în cadrul şcolii noastre unde va fi prezentat modul de acţiune al autorităţii de frontieră române la constatarea unor infracţiuni sau contravenţii, documentele de trecere a frontierei (elemente de siguranţă, formă, fond) precum şi tehnica de depistare a falsurilor, activităţi ce vizează domenii importante de pregătire în formarea iniţială a viitorilor poliţişti de frontieră români.

În această perioadă sunt prevăzute a se desfășura, în afara programului de învățământ și alte activități extrașcolare în cadrul cărora membrii delegației din Republica Moldova vizitează obiective turistice ale municipiului Oradea și împrejurimile acestuia.

La încheierea acestei activităţi, experienţa acumulată va fi utilizată pentru îmbunătăţirea calităţii învăţământului, urmărindu-se realizarea unor legături între personalul didactic al celor două instituţii de învăţământ, schimbul de experienţă în domeniile care se regăsesc în curriculumul şcolar din ambele instituții. Următoarea etapă în cadrul programului de parteneriat va avea loc în data de 25 mai  la  Colegiul Național al Poliției de Frontieră din Ungheni când, o delegaţie a Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră
„Avram Iancu” Oradea va participa la o activitate similară în această instituție de învățământ.

Comisarul șef Eugen Micheş, Purtător de cuvânt al Școlii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *