Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Consilierii au completat Regulamentul și criteriile clădirilor neîntreținute


Consiliul Local Oradea a aprobat completarea Regulamentului privind stabilirea criteriilor de identificare a clădirilor neîntreținute de pe raza municipiului Oradea, în vederea aplicării prevederilor Codului Fiscal privind cotele majorate de impozit ale acestor clădiri.

Completările regulamentului sunt deja aplicabile, iar coproprietarii clădirilor aflați în indiviziune care doresc reabilitarea clădirii neîntreținute, dar nu au acordul tuturor coproprietarilor, pot opta pentru plata taxei de reabilitare a clădirii neîntreținute și preluarea de către Municipiul Oradea a sarcinii reabilitării clădirii.

Concret, coproprietarii pot opta pentru consemnarea sumei reprezentând cota parte ce le revine din lucrările de reabilitare a imobilului, sub forma achitării unei taxe de reabilitare a clădirii neîntreținute, urmând ca acestor coproprietari să li se aplice o cotă diferențiată, mai mică, de majorare a impozitului pe clădiri.

În cazul în care proprietarii/coproprietarii optează pentru plata taxei de reabilitare a clădirii, pentru anul 2018 cota de majorare va fi 0%, iar în cazul în care optează să lase clădirile neîngrijite – cota de majorare a impozitului va fi de 500%.

Dacă proprietarii decid de comun acord cu ceilalți coproprietari să reabiliteze imobilul înaintea demarării lucrărilor de către Primăria Oradea, sumele achitate cu titlu de taxă de reabilitare se vor restitui la solicitarea proprietarilor pe măsura executării lucrărilor.

În situația în care Primăria Oradea realizează lucrările de reabilitare a clădirii, valoarea taxei de reabilitare se va regulariza pe baza situațiilor finale de lucrări.

 

Biroul de presă

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *