Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

În ediția 2017-2018, ”FIBA Europe Cup” a schimbat sistemul de calificare


Federația Internațională de Baschet Asociație (FIBA) a informat joi cluburile înscrise în ediția 2017-2018 a FIBA Europe Cup că a modificat sistemul de calificare pentru faza grupelor. Acest fapt este motivat de numărul foarte mare de echipe care s-au înscris în competiție.

Astfel, un număr de 32 echipe vor juca două tururi preliminare pentru accederea în faza grupelor, acolo unde mai sunt disponibile opt locuri. Între aceste echipe se numără și CSM CSU Oradea, ocupanta locului al III-lea în ultima ediție a Ligii Naționale de baschet masculin. Celelalte 24 poziții vor fi ocupate de echipele eliminate din cele trei tururi preliminare ale Basketball Champions League.

Programul celor două tururi preliminare este următorul:

Turul 1
– Manșa 1 – 20 septembrie 2017
– Manșa 2 – 27 septembrie 2017

Turul 2
– Manșa 1 – 4 octombrie 2017
– Manșa 2 – 11 octombrie 2017

FIBA a mai precizat că există posibilitatea ca anumite echipe eliminate în tururile preliminare ale Basketball Champions League să nu dorească participarea în FIBA Europe Cup. Prin urmare, retragerea acestor echipe va conduce la situația ca anumite echipe încrise în FIBA Europe Cup să dispute un singur tur preliminar.

Federația Internațională de Baschet Asociație a anunțat, de asemenea, că procedura completă cu privire la tragerea la sorți, lista oficială a echipelor participante și detalii cu privire la tragerea la sorți vor fi furnizate în cursul săptămânii următoare, după tragerea la sorți din Basketbal Champions League. 

 

Florin Mihalca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *