Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Acord comun privitor la Legea învățământului dual din România


Consecventă acţiunilor stabilite prin parteneriate cu parlamentarii bihoreni, Federaţia Patronilor Bihor a avut o întâlnire cu deputatul bihorean Florica Chercheș.

Pe parcursul a două ore de dialog, participanții la dezbateri au concluzionat că impactul învăţământului dual are efect pozitiv numai printr-o consecventă susţinere, atât a mediului de afaceri, cât şi a mediului politic. Problema devine prioritară, ţinând cont că deja aproape o sută de mii de tineri sunt fără o perspectivă certă privind viitorul lor profesional.

O măsură imediată care s-a conturat din întâlnire, este cea cu privire la actualizarea noii legi a învățământului dual retrimisă Parlamentului de către preşedintele ţării, o poziţie prin care va trebui să se centralizeze toate propunerile şi observaţiile venite din partea mediului de afaceri şi ale celui educaţional şi de formare a personalului.

De comun acord, deputatul Florica Cherecheş împreună cu membrii FPB participanţi, au stabilit ca acest gen de întâlniri constructive să fie periodice şi să beneficieze de o monitorizare concretă, care să asigure atingerea obiectivelor stabilite.
Biroul de presă al Federației Patronilor Bihor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *