Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Echipa de fotbal Luceafărul Oradea dezamăgește, în debutul Ligii a II-a


Deși înaintea startului competiției și-a anunțat obiective îndrăznețe, o clasare între primele trei locuri, formația bihoreană de fotbal Luceafărul Oradea continuă să dezamăgească în acest început de sezon din Liga a II-a.

Astfel, după ce în primele două etape, deși a jucat pe teren propriu cu două dintre cele mai accesibile adversare a reușit să cucerească un singur punct, victoria nu a venit nici vineri seară, când echipa orădeană a susținut prima partidă din deplasare din noua ediție, la Tg. Mureș, cu ASA. Ba mai mult, „luceferii” au trebuit să se recunoască învinși din nou, cu toate că au evoluat în superioritate numerică peste 50 de minute.

Meciul ASA Tg. Mureș – Luceafărul din runda a III-a a celui de-al doilea eșalon fotbalistic al țării s-a încheiat cu scorul de 3-2 pentru gazde, după ce la pauză tot mureșenii conduceau cu 2-1.

Jocul a debutat cum nu se poate mai prost pentru bihoreni, care, în minutul 3, au primit primul gol, după o gafă a tânărului portar Began. Atunci, Alexandru Stoica, fotbalist împrumutat de la Viitorul, a deschis scorul după ce a reluat în plasă o centrare venită din partea dreaptă.

În minutul 35, Luceafărul a reușit să egaleze, după ce Herghelegiu a trimis o pasă excelentă pe culoar pentru Goge, care a izbutit să ajungă la minge înaintea portarului advers. Cu vârful ghetei, mijlocaşul formației bihorene a împins mingea în poartă. Nu au trecut însă decât două minute și ASA a înscris din nou, după ce Paul Iacob a reluat în poartă, cu capul, o centrare a lui Robert Băjan, dintr-o lovitură liberă.

În minutul 38 echilibrul numeric pe teren s-a rupt, după ce fostul jucător al Luceafărului, fundașul Florin Ilie a văzut direct cartonaşul roşu, pentru injurii, la semnalizarea asistentului Romică Bârdeş, iar centralul Sergiu Popa l-a trimis la vestiare pe acesta. Până la pauză nu s-a mai întâmplat nimic, astfel că scorul la jumătatea disputei a fost 2-1 pentru mureșeni.

Deși au avut superioritate numerică și au atacat mai mult, nu orădenii au înscris primii în partea a doua, ci tot gazdele, prin Dan Panait, în minutul 73. Găsit excelent de un coechipier cu o pasă pe culoar, Panait a intrat în careu şi a trimis cu exteriorul pe lângă portarul Began.

Insistențele, pe finalul jocului, au dat până la urmă roade și pentru Luceafărul, care a reușit să marcheze golul doi chiar în ultimul minut al prelungirilor. Atunci, Cobodan a driblat bine la mijlocul terenului, a şutat dintr-o poziţie centrală, portarul a respins în faţă, iar Bedea a reluat în plasă şi a redus din diferenţă pe tabelă.

Jocul s-a încheiat imediat apoi și a consființit victoria cu 3-2 a gazdelor, care după trei etape au punctaj maxim, în timp ce Luceafărul rămâne cu un singur punct, fapt greu de digerat de conducătorii clubului bihorean.

Florin Mihalca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *