Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Situația în Campionatul de motociclism viteză, înaintea ultimei etape


Serres (Grecia), Pannonia Ring (Ungaria), Slovakia Ring (Slovacia), Brno (Cehia) și Motorpark (România) au fost cele cinci curse cuprinse în calendarul Campionatului de Motociclism Viteză, RoSBK 2017. A mai rămas o singură cursă, cea de la Rijeka (Croația) programată pe 22 octombrie. Iată, în cele ce urmează, cum se prezintă situația ”la general” după cele cinci etape desfășurate până în prezent. Ceea ce se știe cu certitudine: CarCover Racing Team Oradea și-a asigurat titlul la două dintre categorii: Superbike Challenge, prin Vig Gyorgy și Rockies 600, unde Cristian Ghitea își va păstra titlul cucerit (și) anul trecut, indiferent de rezultatul pe care-l va obține în Croația.

Supersport 600

Este de departe clasa cea mai ”atrăgătoare”, cu mulți piloți orădeni la startul sezonului. Chrobak, un nume arhicunoscut în lumea motociclismului, a avut patru apariții la start soldate cu două victorii (la Panonia Ring și Brno) și alte două clasări pe podium: locul 3 la Serres și 2 la București. Pilotul maghiar cu prezențe în circuitul mondial, nu a luat startul la Slovakia Ring pentru că a ales, la data respectivă,  să-și conducă elevii juniori, de la propria școală de pilotaj, la un concurs european. Deocamdată, pilotul înregimentat de CarCover Racing Team Oradea, are un avantaj de șase puncte față de al doilea clasat.

Remarcabil parcursul orădeanului Papp Bela care concurează pe cont propriu și care se află în spatele lui Chrobak. Un alt orădean, Aron Romocea completează podiumul deși concurează pentru Pascotă Team. Italianul Silvio Muzzalupo (CarCover) a punctat la fiecare cursă și a acumulat puncte precum o furnică. Revenit pe circuit, după o pauză destul de lungă, fostul campion național, Laci Pentek a crescut în formă de la o cursă la alta iar la București a venit al patrulea, egalându-și cea mai bună performanță a sezonului.

Cu certitudine, cursa de la Rijeka se anunță extrem de spectaculoasă.

CLASAMENT

1 Janos Chrobak (CarCover Racing Team Oradea) 86 pct

2 Papp Bela 80 pct

3 Aron Romocea (Pascotă Team) 68 pct

4 Ionel Pascotă (Pascotă Team) 45 pct

5 Silvio Muzzalupo (CarCover Racing Team) 45 pct

6 Laci Pentek (Rozsdas Team Oradea) 35 pct

Superbike Challenge

Gyorgy Vig este virtual campion la clasa Superbike Challenge (1.000 cmc). Pilotul lui CarCover a urcat de patru ori pe podium în cele cinci curse de până acum. Doar în Grecia, la Serres nu a prins un loc în primii trei dar era doar prima cursă a sezonului iar setările aveau să fie modificate. Diferența dintre Vig și al doilea clasat este de 26 de puncte, iar la o victorie se acordă 25 de puncte ceea ce face ca Vig să fie virtual campion RoSBK 2017, la această clasă.

CLASAMENT după 5 etape

1 Gyorgy Vig (CarCover Racing Team Oradea) 92

2 Alex Szekely (Team 33 Cluj) 66

3 Răzvan Ponoran (Team 33 Cluj) 56

Rockyes 600

Orădeanul Cristian Ghitea este deja campion național, el reușind astfel să-și păstreze titlul la această clasă. A avut destule peripeții în acest sezon la ultima cursă fiind acroșat, în primul viraj, de Kerem Ucar. Dar a scăpa cu câteva traumatisme.

CLASAMENT

1 Cristian Ghitea  (Carcover Racing Team Oradea) 59 pct

2 Ali Efe Yegin (Turcia) 25 pct

3 Septimiu Popa 23 pct

4  Kerem Ucar (Turcia)20 pct

 

Victor Mihalcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *