Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

A IX-a ediție proiectului „O cană de fericire”, la Târgul de Crăciun Oradea


În perioada 30 noiembrie-23 decembrie 2017 se desfășoară cea de-a IX-a ediție a proiectului „O cană de fericire”, organizat de Rotaract Club Oradea.

Suntem la jumătatea drumului, dar avem în continuare nevoie de susţinerea comunităţii orădene.

Evenimentul, iniţiat în anul 2009 de o echipă de voluntari rotaractieni, a devenit o tradiție în peisajul orădean, reușind anual să identifice și să susțină grupuri defavorizate din comunitatea bihoreană, axându-se cu preponderență pe copii, demonstrând puterea şi dorinţa de implicare a comunităţii orădene în susţinerea cauzelor caritabile.

Sub deviza „împreună suntem mai puternici”, de-a lungul a 9 ani, membri ai clubului Rotaract au reușit să ajute nu mai puțin de 600 de copii și tineri cu nevoi diferite.

Ediția de anul acesta are drept motto „O șansă la viață” deoarece ne propunem dotarea a două camere din cadrul secției de Oncologie pediatrică a Spitalului Municipal Oradea, cu aparate de decontaminare a aerului. Astfel, beneficiarii direcţi ai proiectul din acest an sunt copiii cu risc major de infecții și septicemii, cu imunitatea slabită în urma tratamentelor chimioterapice mai mult sau mai puțin agresive.

De ce această cauză? În fiecare an, părinții a aproximativ 15.700 de copii din întreaga lume, vor primi vestea că aceștia suferă de cancer. Indiferent de vârstă, etnie și condiții socio-economice, această boală rămâne în continuare cauza de deces numărul 1 în rândul copiilor la nivel internațional.

Ce fac aceste aparate? În cazul unui copil bolnav de cancer, cel mai banal virus îi poate fi letal în perioadele în care organismul său are o imunitate scăzută. Aceste aparate de decontaminare a aerului cu presiune pozitivă sau negativă protejează sistemul imunitar , având un rol de prevenţie.

În atingerea acestei cauze, în perioada 30.11-23.12, voluntarii noștri vor fi prezenți zilnic la Căsuța fericirii din Târgul de Crăciun, invitând trecătorii la o cană de ceai, vin fiert sau ciocolata caldă în schimbul unei sume modice de bani care vor fi donați în totalitate cauzei alese.

Anda Tămășanu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *