Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Tenismena Irina Maria Bara, locul 151 în clasamentul WTA,


Jucătoarea bihoreană de tenis Irina Maria Bara continuă ascensiunea din clasamentul WTA, ajungând în această săptămână până pe poziția a 151-a la simplu, respectiv pe locul 105 în clasamentul de dublu.

Această urcare în ierarhiile mondiale ale tenisului feminin se datorează rezultatelor bune de la ultimul turenu, cel din Statele Unite ale Americii, de la Indian Harbour Beach (Florida), unde sportiva din Ștei a câștigat proba de dublu și unde a disputat finala de simplu.

Bihoreanca a avut în Florida un turneu ITF PRO pe zgură aproape perfect, după ce a ajuns până în ultimul act al ambelor probe de la competiția ce a fost dotată cu premii totale în valoare de 60.000 de dolari.

La dublu, Irina a făcut pereche cu Silvia Soler Espinosa din Spania, iar în finală a câștigat, alături de partenera ei, cu scorul de 6-4, 7-5, în fața perechii Jesica Pegula – Maria Sanchez (ambele din SUA). A fost, astfel, a 25-a victorie pentru Irina Bara într-un turneu ITF de dublu şi primul succes din acest an.

Cât privește proba de simplu, în semifinale, bihoreanca a reuşit o victorie importantă în faţa americancei Taylor Towsend (nr. 114 WTA), pe care a învins-o cu 6-7, 7-5, 7-5, după 3 ore şi 26 de minute de joc.

În finală însă, Irina a resimţit şi oboseala și asta s-a văzut în jocul ei, cedând și meciul cu Caroline Dolehide din SUA (de 19 ani și nr. 135 WTA), cu scorul de 4-6, 5-7. Partida a durat o oră şi 40 de minute.

Florin Mihalca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *