Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Ștefan Duca și Anastasia Bako, 10 medalii la C. N. de înot pentru cadeți


Tinerii înotători orădeni Ștefan Duca și Anastasia Bako confirmă tot mai mult valoarea pe care o au. Astfel, cei doi au cucerit, împreună, cele zece medalii pe care delegația clubului Crișul Oradea le-a obținut la întrecerile Campionatului Național de înot pentru cadeți (rezervat sportivilor de 12 – 14 ani), competiție care s-a desfășurat la sfârșitul săptămânii, la Târgoviște și care a reunit la start 470 de concurenți, proveniți de la 67 de cluburi din întreaga țară.

Clubul orădean a deplasat 12 sportivi, pregătiți de antrenorii Remus Oros, Georgeta Schier și Cristina Madău. Dintre aceștia, Ștefan Duca și Anastasia Bako au reușit cele mai bune performanțe, fiecare urcând de câte cinci ori pe podium.

În vârstă de 12 ani, Ștefan Duca demonstrează pe timp ce trece că are valoare și că se anunță un sportiv de certă perspectivă pentru județul Bihor și chiar pentru lotul național, întrucât, din nou a ocupat de trei ori locul I, fiind medaliat cu aur și cucerind trei titluri naționale. Ștefan a câștigat la Târgoviște probele de 50 și 100 m liber și 200 m mixt. Pe lângă aceste trei medalii de aur, și adjudecat și un argint, la 100 m spate, dar și un bronz, în cadrul probei de 50 m fluture. El a fost foarte aproape de podium însă și la 100 m bras, unde s-a clasat pe locul IV.

Cel de-al patrulea titlu național pentru CS Crișul de la aceste întreceri l-a cucerit Anastasia Bako, în vârstă tot de 12 ani, care s-a impus în cadrul probei de 100 m bras. Anastasia a devenit însă și vicecampioană națională la 50 și 100 m liber, dar a ocupat și două locuri III, cucerind bronzul la 50 m fluture și 200 m bras. Pe lângă acestea, Anastasia Bako a mai ocupat un loc IV la 100 m fluture și un loc VI la 200 m mixt.

Florin Mihalca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *