Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

„Zilele Culturii Maghiare”, ediția a II-a, la Oradea


Seria evenimentelor dedicate celor mai importante comunități din Oradea continuă!

În perioada 15-16 septembrie are loc cea de-a doua ediție a evenimentului „Zilele Culturii Maghiare”.
Comunitatea maghiară din Oradea, cea mai numeroasă minoritate locală, având o contribuție importantă asupra istoriei orașului și fiind și o comunitate caracterizată de un sentiment puternic al responsabilității civice și de o prezență activă în viața orașului Oradea.

Astfel, acest sfârșit de săptămână aduce la Cetatea Oradea a doua ediție a evenimentului Zilele Culturii Maghiare, un eveniment dedicat specificului și tradițiilor culturii maghiare.

Timp de 2 zile, în Cetatea Oradea ne vom bucura împreună de o serie de activități specifice culturii și comunității maghiare, dar și de concerte oferite de unii dintre cei mai îndrăgiți artiști din Ungaria și din țară. Evenimentul aduce în fața publicului și un târg de artizani și produse tradiționale maghiare, dansuri cu specific maghiar, și bineînțeles,  delicioasele preparate culinare.

Nu am uitat nici de cei mici, care sunt așteptați sâmbătă și duminică cu o serie de activități creative. Marea surpriză pentru copii este spectacolul oferit de trupa Alma din Ungaria, duminică, de la ora 13:00. De asemenea, Teatrul pentru copii Fogi – Fogi gyermekszínház, va susține în ambele zile de eveniment spectacolul Süsü, Dragonul – Süsü, a sárkány, spre încântarea celor mici.

Zilele Culturii Maghiare vor aduce în fața publicului artiști importanți din Ungaria cum ar fi Hobo, care va urca pe scenă sâmbătă, de la ora 21:00, sau Rackajam și Hooligans, trupe care vor anima atmosfera duminică seara, de la ora 19:00, respectiv 20:00.

ACTIVITĂȚI ȘI DISTRACȚIE

Evenimentul va aduce în Cetate numeroase produse tradiționale maghiare, meșteri populari și produse artizanale, până la preparate culinare delicioase.

Cei prezenți la eveniment se vor putea bucura de spectacole de muzică și dans popular cu specific maghiar, alături de ansambluri de artiști de toate vârstele. Totodată, sâmbătă, 15 septembrie, de la ora 19:00, vom avea parte de un moment artistic deosebit oferit de Kolozsvári Operettissimo együttes – Opereta maghiară din Cluj, iar duminică, 16 septembrie, de la ora 18:00, Ansamblul Artistic Profesionist Mureșul va acapara scena evenimentului într-un spectacol de neratat.

Evenimentul se va desfășura în partea din față a curții principale a Cetății Oradea, unde vor fi amplasate standurile pentru artizani și producători, zona de mâncare și scena.

Evenimentul este organizat de Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (APTOR), cu sprijinul Primăriei Oradea, al Muzeului orașului Oradea – complex cultural și al Asociației Sfântul Ladislau.

Parteneri media: PluszFm, Radio Transilvania.

Prezentat de: Staropramen.

Programul manifestării:

Sâmbătă 15 septembrie

10 – 22 Târgul meșterilor populari și al producătorilor din Valea Lerului

10 – 19 Ateliere pentru copii

10 – 16 Jocuri tradiționale de lemn

14 – 15 Șüșü, dragonul (Teatrul pentru copii Fogi) – scena teatrului de vară

19 – 20 Opereta maghiară din Cluj – scena mare

21 Concert Hobo – scena mare

Duminică 16 septembrie

10 – 22 Târgul meșterilor populari și al producătorilor din Valea Lerului

10 -18 Ateliere pentru copii

10 -11Süsü, Dragonul – Süsü, a sárkány (Teatrul pentru copii Fogi – Fogi gyermekszínház) – scena teatrului de vară

12 -18 Jocuri tradiționale de lemn

13 -14 Spectacol Alma — scena teatrului de vară

18 -19 Ansamblul Artistic Profesionist Mureșul – scena teatrului de vară

19 -20 Concert Rackajam – scena mare

21Concert Hooligans – scena mare

sursa: Biroul de presă al PMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *