Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Prima vizită în Bihor a E.S. Karol Mistrík, Ambasadorul nou al Republicii Slovace


Uniunea Democratică a Slovacilor și Cehilor din România aduce la cunoștiință prima vizită în Bihor a Excelenței Sale Karol Mistrík, noul Ambasador al Republicii Slovace la București, în perioada 13-14 septembrie.

Cu ocazia acestei vizite în județul Bihor Excelența Sa se va întâlni cu conducerea Prefecturii Județului Bihor, a Primăriei Oradea, dar și cu conducerea Consiliului Județean Bihor, pentru a purta discuții în vederea continuării parteneriatului de colaborare dar și sprijinul comunității slovace din partea autorităților locale și județene.

La ora 18, Excelența Sa, participă și la recepția organizată cu prilejul Zilei Naționale a Republicii Slovace, la Cetatea Oradea.

Din delegația condusă de Excelența Sa Karol Mistrík, Ambasadorul Republicii Slovace la București, fac parte Adrian-Miroslav Merka, Președinte U.D.S.C.R. și Miroslav Iabloncsik, Consulul General Onorific al Republicii Slovace la Oradea.

Ziua de vineri va fi dedicată întâlnirilor cu reprezentanții comunității slovace din Șinteu, Popești și Suplacu de Barcău. Se va întâlni cu membri consiliului local, cu conducerea primăriei, va vizita școala din localitate și Biserica romano-catolică din Șinteu, iar în localitatea Budoi, Liceul Teoretic „Jozef Kozacek”, singurul liceu slovac din județul Bihor.

În decursul acestei zile Excelența Sa, va face o vizită și la sediul U.D.S.C.R. Filiala Zonală Bihor din Valea Cerului, unde se va întălni cu conducerea U.D.S.C.R. F.Z. Bihor și cu angajații U.D.S.C.R.

sursa: U.D.S.C.R. Bihor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *