Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

„Centenar, istoria prin ochii Jandarmeriei Bihor”


În anul aniversării Centenarului, Asociația „Grigore Alexandru Ghica”, Filiala Bihor prezintă locuitorilor, crâmpeie ale vieții militare, surprinse în imagini, documente  și  obiecte  istorice, aparținând  Jandarmeriei Bihor.

Spațiul de desfasurare al proiectului „Centenar, istoria prin ochii Jandarmeriei Bihor” urmează stilul cazon, fiind încadrat intr-un cort militar.  Acesta a fost amenajat cu sprijinul elevilor din școlile militare de subofițeri și este situat lângă biserica de lemn, vis-a-vis de Universitatea din Oradea.

Proiectul este realizat în parteneriat cu Inspectoratul de Jandarmi Județean Bihor, Muzeul Militar Naţional – Filiala Oradea și Departamentul de Istorie din cadrul Universității din Oradea, fiind finanțat cu 7000 lei de Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte din cadrul Consiliului Județean Bihor.

Asociația „Grigore Alexandru Ghica” – Filiala Bihor este o organizație neguvernamentală înființată în anul 2008 care promovează valori, atitudini și convingerinecesare dezvoltării sentimentul patriotic, subliniind importanța factorului uman în realizarea evenimentelor istorice.

Dorin Crăciun, responsabil de proiect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *