Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Universitatea Oradea își menține Gradul academic de încredere al ARACIS


O veste bună pentru Universitatea Oradea, instituția academică orădeană a reușit, în 2019, să-și mențină Gradul de încredere ridicat acordat de ARACIS.

S.C.Imago Institutions Rankings a dat publicității clasificarea mondială a instituțiilor de învățământ superior și de cercetare pentru anul 2019, unde Universitatea Oradea a urcat în clasament, ocupând locul al X-lea din cele 30 de universități de învățământ superior din România, cu 2 poziții mai sus față de anul 2018.

Din punct de vedere al centrelor universitare românești, Oradea ocupă locul al VI-lea, după București, Cluj Napoca, Timișoara, Târgu Mureș și Iași.

La nivel mondial, pe baza punctajului acumulat, Universitatea Oradea este pe locul 743, iar din cele 3.471 de universități din clasamentul SCImago, se poziționează în anul 2019, pe locul 432 (ascensiune de 140 de poziții față de anul 2018).

Evaluarea performanțelor universităților, din punct de vedere al cercetării, în clasificarea SCImago Institutions Rankings, se realizează pe baza a trei mari grupe de indicatori: cercetare, inovare și impact social. Datele sunt culese și analizate de către SCImago, nefiind raportate de către universitate.

SCImago Institutions Ranking este un clasament obiectiv, clasificarea făcându-se pe baza a 3 grupe de indicatori care reflectă caracteristicele științifice, economice și sociale ale instituțiilor. Primul se referă la cercetare și se referă la 8 indicatori, cu o pondere de 50% (totalul documentelor publicate și indexate în „Scopus”; procentul din totalul publicațiilor realizate împreună cu alte instituții; valoarea normalizată a citărilor per articol; procentul publicațiilor instituției în primele 25% cel mai bine cotate jurnale din domeniu; dispersia tematicilor științifice ale instituției; procentul producției instituției situat în cele mai citate 10% articole în respectivul domeniu; procentul de articole din total în care autorul principal face parte din instituție; numărul total de autori din cadrul instituției).

Prof.univ.dr.habil. Constantin Bungău, rector al Universității Oradea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *