Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Fundația Comunitară Oradea a lansat campania ”Solidaritate Bihor Covid 19”


Fundația Comunitară Oradea a demarat imediat după declararea pandemiei de coronavirus, pe 16 martie, campania „Solidaritate Bihor Covid-19”, în vederea achiziționării de echipamente medicale necesare Spitalului Clinic Municipal ,,Dr. Gavril Curteanu” Oradea, secția ATI.

Până acum, s-au strâns 521.874 lei printr-o deosebită mobilizare a multor oameni de bine, care nu au ezitat și au pus umărul pentru a ajuta comunitatea să se pregătească pentru ce va urma. Aceasta reprezintă 78% din suma necesară achiziționării echipamentelor identificate împreună cu medicii specialiști din linia întâi ca fiind urgente în lupta cu COVID-19, în județul nostru.

– Prima prioritate a fost procurarea unui videolaringoscop și a unei stații centrale cu zece sisteme de monitorizare pentru funcțiile vitale în valoare totală de 268.376 lei.

– În plus, am achiziționat 4000 de kituri de testare și recoltare în valoare de 115.294 lei. Prima livrare din această comandă va ajunge luni la Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea.

– Cu sprijinul Asociației pentru Relații Comunitare, am achiziționat și livrat 100 de ochelari de protecție și 200 de combinezoane de unică folosință la Spitalul Municipal  „Dr. Pop Mircea” Marghita.

– De asemenea, Asociația „Amia suflet de copil” și grupul „Sunt mămică, ce să fac?” au donat pentru a acoperi costul a 300 de măști de protecție pentru Spitalul Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea și la Spitalul Municipal „Dr. Pop Mircea” Marghita.

– Următoarea urgență semnalată de cadrele medicale este procurarea a două aparate de ventilație mecanică Puritan Bennett 980 pentru cazurile critice. Costul acestor echipamente este de 242.699 lei și avem nevoie în continuare de donații și sponsorizări pentru a acoperi întreaga sumă necesară.

Ca urmare a colaborării mai multor companii – Superbon, RXP Advertising, Laser Concept Design, You4Edu și Decitex RO – am început producerea a 500 de viziere medicale pe zi ce vor fi distribuite gratuit, în funcție de cererile venite din spitalele județului.

Mulțumim din suflet celor 533 donatori persoane fizice, companiilor Madrugada, Communications Media, Celestica, ING Tech, Hitech Cool and Heat, Velineo, Salex Prod Com, Agroind Cauceau, IPTE Romania, Eurobac, Vioral Castings, Sema Express, Eco Bihor, Ach Trans Solution, Rom Consult Expert SRL, Expert Software, Expert Biz Solutions, Expert Erp Solutions, Asociației pentru Relații Comunitare, Amia suflet de copil, grupului Sunt mămică, ce să fac? și partenerilor de comunicare Ghid Local și Blackboard.

Donatiile se pot face la adresa: https://fundatiacomunitaraoradea.ro/cum-te-implici.html

Fundația Comunitară Oradea nu reține nici un procent din sumele strânse. Toate comisioanele ocazionate de operațiunile cu cardul pentru efectuarea donațiilor sunt suportate de Fundația Comunitară Oradea.

 

Contact:  Claudia Abrudan

Director Executiv  Fundația Comunitară Oradea

Tel: 0743 295486

E-mail: director@fundatiacomunitaraoradea.ro

 

Fundația Comunitară Oradea este o organizație non-guvernamentală, apolitică și non-profit, care își propune îmbunătăţirea vieţii locuitorilor din judeţul Bihor prin mobilizarea şi distribuirea de resurse pentru iniţiative locale. Facem posibil acest lucru prin încurajarea spiritului filantropic și de responsabilitate socială al organizaţiilor non-guvernamentale, companiilor și persoanelor fizice/grupurilor de iniţiativă, cu scopul de a acoperi nevoile mereu în schimbare ale comunității.

Fundația Comunitară Oradea face parte din programul național de “Fundații Comunitare”, inițiat de Asociația pentru Relații Comunitare, în parteneriat cu Fundația Pentru Parteneriat și Fundația Pact, cu sprijinul financiar al Charles Stewart Mott Foundation, Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe și Romanian-American Foundation.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *