Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Start al concursului UZPR pe anul 2020 – „Sens și contrasens în mass-media”


Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România lansează concursul pe anul 2020 cu tema „Sens și contrasens în mass-media”, prin care colegii noștri de breaslă – pentru prima dată, nu doar membri ai Uniunii – sunt invitați să trimită materialele de presă pe care le consideră relevante deopotrivă pentru temă, pentru importanța jurnalismului în societate și pentru activitatea lor.

Prin aria de abordare propusă dorim să evidențiem parcursul și evoluția presei în vremuri de provocări sanitare, economice, sociale și politice. Materialele de presă se vor putea înscrie în tematica luptei presei profesioniste cu fenomenul știrilor false, cu manipularea și ascensiunea extremismelor într-o lume confuză, în care jurnaliștii sunt primii chemați să facă lumină și să îndrume publicul, prin reflectarea adevărului. Vor fi premiate cele mai bune articole și producții din segmentele audio-vizuale ale mass-media care au reflectat cel mai bine, în anul 2020, reacția societății și a opiniei publice la criza sanitară globală, abordările profesionale ale jurnaliștilor care au sprijinit comunitățile să facă față situațiilor complicate, efortul presei de a se afla tot timpul în teren, în mijlocul evenimentelor, și de a se constitui în cea mai avizată legătură între autorități și cetățeni. 

Materialele jurnalistice de la toate categoriile – presă scrisă, audiovizuală, online, publicistică – vor putea fi transmise până la data de 1 martie 2021, la sediul UZPR, din Bd. General Gheorghe Magheru, nr. 28-30, sector 1, București și vor fi evaluate de un juriu acătuit din personalități reprezentative ale jurnalismului, membri ai UZPR. Cele mai bune lucrări vor fi premiate în cadrul unei Gale televizate, care va fi organizată în acest an. 

Formularul de concurs poate fi descărcat AICI

 

Departamentul Comunicare

(Preluat de pe site-ul UZPR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *