Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Vernisaj de sculptură mică și iluminat ambiental cu noi lucrări ale lui Ovi Pascu


Astăzi, la ora 13:00, la Galeriile Reperaj din Cetate, a avut loc vernisajul de sculptură mică și iluminat ambiental cu noile lucrări al lui Ovi Pascu. În cadrul acestei expoziții, au fost prezenți doamna Vioară Bara, fondatorul Uniunii Artiștilor Plastici și criticul de artă, Aurel Chiriac.

 

 

Lucrările create de Ovi Pascu se diferențiază de alți sculptori prin genialitatea prin care îmbină diferitele materiale, precum lemnul, metalul, fierul, piatra, alama sau cuprul. Aurel Chiriac îl definește pe artist ca „Un rebel al artelor plastice”. „Mărturisesc că prezenta expoziție a lui Ovi Pascu este una dintre cele mai stranii despre care am scris până acum. Nu doar fiindcă se prezintă ca o întâlnire ciudată între spațiile intimității și impersonal, între familiarul de zi cu zi și neutralitate, ci și prin curajul de a nu fi la modă, de a nu răspunde chemărilor eteroclite ale unei contemporaneități agresive marcată uneori de o estetică ridată de prea mult chin snob.”, au fost câteva dintre cuvintele rostite de domnul Chiriac la începutul expoziției.

 

Ovi Pascu s-a născut la Oradea în 1958. Este absolvent al Facultății de Electrotehnică din Timișoara, precum și al masteratului de la Oradea, secția de Sculptură ambient. A început activitatea artistică în 1980, când a avut și prima expoziție personală de pictură la Timișoara. De atunci, și-a expus arta de zeci de ori în Oradea, Buziaș, Brăila, Giurgiu, Ploiești, Brașov, Satu Mare, Bacău, Budapesta, Kaposvar și Chișinău.

 

 

 

 

 

Antonia- Alexandra SZABO, studentă anul II

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *