Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Cea de a VI-a ediție a expoziției „Imagini în dialog”


Proiectul expozițional „Imagini în dialog” a ajuns la cea de a VI-a expoziție a sa. Lucrările celor 27 de artiști orădeni, vor fi găzduite în spațiile Muzeului Țării Crișurilor din Cetatea Oradea, în perioada 3 – 24 mai 2022.

Lansat în anul 2014, la inițiativa conducerii Departamentului de Arte Vizuale al Facultății de Arte din Oradea, desfășurat în parteneriat cu Liceul de Arte din Oradea și Muzeul Țării Crișurilor, acest proiect își propune să dezvolte și să consolideze un dialog în orizontul artelor vizuale, atât în ceea ce privește relaționarea inter-umană cât și în ceea ce privește colaborarea instituțională. „Având în vizor creațiile artistice ale cadrelor didactice, intenția lansată prin intermediul proiectului vizează, în primul rând, o bună comunicare între profesorii a căror dimensiune vocațională și de creație personală este esențială în procesul educativ dar și o bună comunicare între aceștia și elevi, studenți, părinți și întregul context cultural local”, explică conf. univ. dr. Corina Andor, decana Facultății de Arte a Universității din Oradea.

La rândul său, conf. univ. dr. Teofil Știop, cel care, alături de profesoara Liana Dot, de la Liceul de Arte, este unul din organizatorii expoziției, spune că profesorii-artiști își propun să prezinte studenților, elevilor și publicului larg conținutul activității lor. „Adică, să arătăm ce lucrează cei care îi învață pe studenții și elevii orădeni”. Conf. univ. dr. Teofil Știop subliniază că între cele două școli există „o legătură profundă”.

Mulți profesori ai Liceului de Arte sunt foști absolvenți ai facultății de profil a Universității din Oradea, la fel cum numeroși absolvenți ai liceului vocațional devin, la rândul lor, studenții Departamentului de Arte Vizuale al Facultății de Arte. „Expoziția «Imagini în dialog» oglindește această legătură”, subliniază conf. univ. dr. Teofil Știop.

 

Biroul Comunicare

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *