Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Eveniment Humanitas la Oradea: lansare de carte Sara Turetta


Editura Humanitas le propune iubitorilor de animale din Oradea o întâlnire cu , fondatoare și președintă a asociației româno-italiene ”Save the Dogs and Other Animals. Cartea sa, „ ̦ ̦̂ ”, a fost publicată recent în colecția Memorii/Jurnale, în traducerea Lilianei Nechita. Ne găsim în fața unei povești personale revelatoare, care transmite tot efortul de a porni de la zero un ONG și programe pentru sterilizarea și adopția câinilor abandonați, într-un moment în care în marile orașe din România strângerea de pe străzi și eutanasierea erau normal. Vom primi, citind acest volum, și inspirația de a ajunge la soluții mai bune și mai umane pentru animalele pe care le avem în grijă, fie că este vorba de câini, pisici, cai sau măgari, cum sunt cei găzduiți în Centrul de excelență „Urme de bucurie”, înființat la Cernavodă.

Lansarea cărții va avea loc joi, de la ora 18.30, la Librăria Humanitas Oradea (Bulevardul Republicii, nr. 11). Participă, alături de autoare, ̦ (voluntar, Fundația pentru protecția câinilor comunitari – SOS Dogs și director editorial al editurii Ratio et Revelatio)
„Dacă mă gândesc la acești douăzeci de ani petrecuți în România, îmi vin în minte cele 41.000 de animale sterilizate și suferința pe care am evitat‑o, iar imaginea celor peste 8.000 de câini adoptați în casele din Europa mă liniștește. Dar Save the Dogs a schimbat și viața celor care lucrează pentru asociație; a cetățenilor europeni care au primit un câine de la noi, vindecându‑se uneori de vreo boală sau de depresie; a sutelor de copii care vizitează centrul Urme de bucurie – în fiecare an le arătăm că animalele sunt tovarăși de drum, cu o mulțime de calități. A schimbat și viața multor români, care consideră oaza noastră un adevărat miracol. Lor aș vrea să le spun că luptele pentru o Românie mai dreaptă și mai echilibrată sunt și ale mele; chiar dacă văd lucrurile prin prisma drepturilor animalelor și a muncii la Save the Dogs, inima mea bate la unison cu inimile românilor care luptă să construiască o țară mai bună.
Sper ca bătăile inimii mele să ajungă până la voi, dragi cititori.”

 Sara TURETTA 

 

Încă în 2013, Sara Turetta a prefațat pentru editura orădeană Ratio et Revelatio volumul Oameni și animale. O perspectivă teologică și edică, a renumitului teolog italian Enzo Bianchi, lucrare scrisă împreună cu Anne-Laetitia Michon și Pietro Chiaranz, în traducerea din italiană a Ralucăi Lazarovici Vereș, postfațată de clasicistul-teolog și filozof Otniel Vereș.

În prefața volumului, Sara Turetta scrie: „Enzo Bianchi ne prezintă animalele ca tovarăși de drum și nu ca obiecte de exploatat; în calitate de creaturi care, ca noi, oamenii, vin pe pământ, și tot ca noi, acolo se vor întoarce, existența este și pentru ele o vale a plângerii. […] Fiecare animal are ceva frumos și extraordinar să ne învețe, dar ochii umani au un văl care îi împiedică să vadă. […] În acești 12 ani de aventură românească am simțit tot mai mult prezența unui sprijin supraomenesc fără de care nu aș fi ajuns niciodată aici. Am convingerea că sunt un mic instrument în mâinile lui Dumnezeu, care, prin lucrarea mea și a colaboratorilor mei, încearcă să restaureze într-un colț de lume valorile de respect, compasiune și protecție pe care le-a stabilit la începuturi.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *