Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Două expoziții VARADINUM într-o săptămână


Varadinum Foto Club Oradea Romania, a avut ocazia să verniseze două expoziții într-o săptămână!

Prima a avut loc la Zagreb, în Croația, în data de 30 ianuarie 2024, la ora 19, în Galeria Fotoclubului din Zagreb, la invitația președintelui fotoclubului, Hrvoje Mahović, care  ne-a prezentat istoria Fotoklubului Zagreb, unul din cele mai vechi fotocluburi din lume (fondat în 1892, care în prezent are 350 membri) și care a apreciat calitatea artistică a fotografiilor, catalogând expoziția ca fiind foarte creativă și diversă! Au fost expuse 68 de fotografii, de la 68 membri ai fotoclubului, portrete, peisaje, fotografii eseu, natură, etnografie.

Vernisajul a avut loc în prezența ambasadorului României la Zagreb, Dl. Flavius Cosmin Halacescu, și a unui public numeros si foarte ospitalier.

De asemenea, la vernisaj a fost prezent Davor Dolenčic,  organizatorul Salonului Internațional Panonia Reflections din Slovenia și Vinko Šebrek, membru de onoare in Fotoclubului din Zagreb.

Fotoklubul din Zagreb a răspuns invitației noastre de a veni cu o expoziție de fotografie, în Oradea, în viitorul apropiat! Delegația din Varadinum Foto Club, prezentă la Zagreb, a fost formată din Adela Rusu, Ovi D.Pop, Roland Pantea și  Csendom Ruben.
 
La invitația prietenului nostru, Bikfalvi Zsolt, vicepreședintele Fotoclubului ,,Vasile Venig” din Carei, Varadinum Foto Club din Oradea, a vernisat ieri, 2 februarie 2024, la ora 17, expoziția de artă fotografică ,,We are Varadinum”, la castelul Karolyi din Carei.
Au fost expuse 68 de fotografii, de la 68 membri ai fotoclubului. Expoziția va rămâne la dispoziția publicului timp de 2 săptămâni, după care va merge la Satu Mare!
Felicitări expozanților!
 
Varadinum Foto Club a fost înfiinţat în 2017, de către Adela Rusu (Vicepreședinte) şi Ovi D.Pop (Președinte) şi are în prezent 71 de membri, din Franţa, Ungaria, Italia, Dubai şi din mai multe oraşe din România (București, Baia Mare, Sighetu Marmației, Baia Sprie, Huedin, Satu Mare, Cluj Napoca, Timișoara, Alba Iulia, Odorheiu Secuiesc).
Varadinum Foto Club din Oradea, este la ora actuală, cel mai activ și mai puternic fotoclub din România, care a obținut locul 15, din 226, la competiția celor mai bune fotocluburi din lume, clasament realizat de Federația Internațională de Artă Fotografică FIAP pe anul 2023.
Adela-Lia Rusu
EFIAP/d1, EPSA, EDIPA/p MAAFR
Vicepresident Varadinum Foto Club Oradea
Romania

One Response “Două expoziții VARADINUM într-o săptămână”

  1. februarie 5, 2024 at 9:42 pm

    Mulțumesc frumos pentru publicare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *