Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

60 de miliarde de lei pentru primarii bihoreni


Coaliția din executivul județean a votat echilibrarea bugetelor locale prin repartizarea cotei de 20% din sumele defalcate din TVA.

“Banii sunt mai mulți cu 25% față de anul trecut, iar primăriile opoziției au primit din repartizarea cotei de 20% din sumele defalcate din TVA, cu aproximativ 20 de procente. Vorbim despre 60 miliarde lei vechi”, a spus vicepreședintele Consiliului Județean, Ioan Mang.

Șeful executivului județean a adăugat că deși au fost propuse modificări privind atribuirea sumelor defalcate din TVA, proiectul de hotărâre care va echilibra bugetele locale. “Până în acest moment, opoziția nu primea niciun leu. Eu zic ca este un mare pas înainte. Cifra 0 nu mai există. Acum a primit și opozția bani”, a spus Pásztor Sándor.

Proiectul a trecut cu 18 voturi pentru, și de această dată, consilierii liberali votând împotrivă. De altfel, grupul liberal a blocat 10 din cele 28 de proiecte de hotârări aflate pe ordinea ședinței ordinare de astăzi a Consiliului Județean Bihor.

Proiectele care au fost respinse au vizat acordarea Muzeului Țării Crișurilor a dreptului de administrarea a casei pompelor și a rezervorului de apă. Nu au primit vot favorabil nici proiectele privind însușirea inventarului bunurilor care aparțin domeniului privat, respectiv public al județului.

sursa: newsbihor.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *