Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

A patra zi a Festivalului Internațional de Teatru (FITO) 2017, la Oradea


Timpul trece repede când ne bucurăm de momente frumoase, iar trei zile de festival care s-au scurs au depănat povești extraordinare și au creat amintiri de neuitat. În ziua a patra a Festivalului Internațional de Teatru Oradea se continuă șirul poveștilor cu șase evenimente care promit să transforme o după-amiază de toamnă orădeană într-un moment memorabil.

Ziua de festival începe cu un eveniment dedicat teatrului și cărții. Doamna Florica Ichim, critic de teatru și redactor șef al revistei „Teatrul azi”, vă invită la lansarea volumelor „Alexandru Tocilescu se povestește”, care are loc tot la librăria R&R de pe strada Republicii, de la ora 16. Două volume dedicate unui regizor care a făcut istorie în teatrul românesc, denumit „cel mai rebel și liber spirit din lumea teatrală”.

De la ora 18, două spectacole de teatru excepționale: „Migraaanți sau prea suntem mulți pe nenorocita asta de barcă”, de Matei Vișniec,  în regia lui Ovidiu Caița, de la Teatrul de Vest Reșița, care se joacă la Sala Arcadia și „Play Strindberg”, de Friedrich Dürrenmatt, regia Matei Varodi, de la Teatrul „Alexandru Davila” din Piteşti, care se joacă la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Bihor.

De la ora 19, la Sala Mare, Teatrul de Comedie București prezintă spectacolul „Drumeția sau despre sexualitate azi”, de Martin Heckmanns, regizat de Vlad Massaci, un spectacol despre veșnicul război dintre generații.

De la ora 21 aveți ocazia să revedeți spectacolul „În inima nopții – Episodul Lear”, care se joacă pe scena mobilă amplasată în Piața Unirii. De la aceeași oră, la Casa de Cultură a Sindicatelor, Teatrul Nottara din București vă invită la spectacolul „Somnambulism”, de Iaroslava Pulinovici, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu, un spectacol despre minciună, consecințele ei și repercusiunile adevărului, care se construiește pe contrapunctul dintre dramatic și comic.

Înainte de spectacolele de la Sala Mare sau în pauze, puteți trece în foaierul din stânga intrării principale în teatru, unde se află „Colțul Cititorilor”, amenajat cu mult spirit livresc de librăria R&R bookstores and coffeehouses.

Florina Dometi, Secretar literar al Teatrului Regina Maria Oradea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *