Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

A sosit primăvara. Bucuraţi-vă ! (debut jurnalistic)


Pentru că 1 martie se află în prag, este o nouă şansă a orădenilor să renunţe la vanitate şi să fie generoşi.

Asociaţia ”Viaţă cu autism” aflată în parteneriat cu „Colegiul Naţional Mihai Eminescu” Oradea, valorifică o gamă largă de mărţişoare. Evident, în spatele acestor „accesorii” se află o îndelungată şi merituoasă muncă a persoanelor ce suferă de forme uşoare de autism.

Copiii, coordonaţi de profesoare au realizat, de-a lungul multor ore de lucru manual, mărţişoare şi felicitări de 1 martie, confecţionate cu migală din materiale simple, dar de efect: hârtie colorată, carton, plastic, mărgele, panglici, chiar şi materiale textile, precum lâna.

Mărţişoarele au preţuri mai mult decât simbolice între 1 leu şi 2,5 lei, adaptându-se la buzunarul fiecăruia. Acestea se pot achiziţiona de la standul situat la primul etaj al liceului.

Aşadar elevii pot renunţa cu uşurinţă la o ciocolată caldă, investind în ceva cu adevărat important, viaţa. Am avut ocazia, să cumpăr câteva mărţişoare şi mărturisesc că am rămas impresionată de textura şi aspectul lor, lucrate migălos, cu multă grijă. Fiecare dintre ele au culori aparte şi forme atrăgătoare, ceea ce a avut un impact puternic asupra profesorilor şi elevilor, având în vedere numărul persoanelor care aşteptau nerăbdătoare să poată cumpăra un discret cadou, un mărţişor, o şansă.

Banii strânşi din vânzarea mărţişoarelor de la târg, vor ajunge direct în bugetul asociaţiei, fiind folosiţi în beneficiul celor suferinzi.

Încă mai este timp să vă cumpăraţi simbolul renaşterii naturii. Un mărţişor e un mic ajutor!

Pe vestitorii primăverii purtaţi-i cu drag la rever. Merită !

Alexandra Torjoc, Reporter asociat de la Colegiul Național M. Eminescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *