Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

A treia expoziție IMPULS la Muzeul Țării Crișurilor


Miercuri, 29 mai, seara, într-un cadru impresionant și într-o asistență tânără și entuziastă, a avut loc vernisajul expoziției „Through my Eyes”, al studentei Ana Munteanu.

Gazda evenimentului a fost Aurel Chiriac, directorul Muzeului Țării Crișurilor, care a vorbit despre importanța dezvoltării climatului cultural și artistic în Oradea. La eveniment au luat parte organizatorii proiectului, decanul Facultății de Arte, Corina Andor, Directorul de Departament, Teofil Știop, coordonatorul expoziției, Fekete Tibor, respectiv Rodica Indig din partea Ars Nobilis.

„Impuls este un proiect despre descoperirea și promovarea tinerilor artiști, dar și despre mecenat. Este despre faptul că o parte a membrilor  unei societăți își dau mâna pentru a susține tinerii ei talentați. Este despre prezentul și viitorul acestei comunități. Iar în cazul de față, demersul celor care se implică în susținerea tinerilor talentați devine tot mai   consistent”, a arătat Rodica Indig.

„Studentă în anul III la specializarea Grafică, Ana Munteanu este prezentă la această expoziție cu o animație formată din scene pictate în ulei și editate digital. Animația se constituie ca o poveste înrămată, în care, prin intermediul imaginilor, ne sunt narate fragmente din viața unei fetițe care are o imaginație și un univers interior bogat și complex, dar care are o deficiență de vedere, fiind oarbă. În fața noastră se perindă imagini care surprind emoțiile și trăirile acestei fetițe, conturând-se astfel o lume interioară mult mai bogată și plină de viață decât lumea exterioară, rece și dură. Ana Munteanu reușește să ne amintească, prin imaginile extrem de sensibile pe care le creează, cât de complexă este lumea interioară a unui copil și ne îndeamnă să fim mai atenți cu cei din jurul nostru, să nu-i judecăm după aparențe pe cei care sunt diferiți de noi. În cele din urmă, ne îndeamnă să facem un pas înainte, să ne desprindem din masa omogenă și indiferentă a societății în care trăim, să ne transformăm într-o pată de culoare pe fundalul griului care domină această lume. Iar multe pete de culoare pot da naștere unui tablou…”, a scris în catalogul evenimentului conf. univ. dr. Ștefan Gaie.   

Calendarul următoarelor evenimente IMPULS este:

30 mai a.c. – Design de obiect – Ianina Baciu. Complexul Era Shopping Park, nr.10, orele 18;

31 mai  a.c.- Arte Decorative – Alice Condurache, Tucano Coffee, Aurora Retail Mall, orele 18;

1 iunie a.c. – Pictură și Multimedia – Tiberiu Zsoldi, Muzeul Orașului Oradea, orele 18;

2 iunie a.c. – Design – Oliviu Deines Ana, Aula Magna, Strada Universității nr. 1, orele 18.

Cristina PUȘCAȘ

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *