Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Acord de parteneriat între Universitatea Oradea și Centrul „Olahus” de Studii Umaniste din Oradea


 

Ieri, 25 martie, în prezența unor doctoranzi și profesori ai Școlii doctorale de Istorie – Centrul de studii interdisciplinare „Silviu Dragomir” din cadrul Universității din Oradea, s-a semnat un protocol de colaborare între Școala doctorală de Istorie condusă de Prof. Univ. Dr. Habil. Sorin Șipoș și Editura Ratio et Revelatio – Centrul „Olahus” de Studii Umaniste din Oradea, reprezentate de Directorul general co-fondator Dr. Otniel-Laurean Vereș și Directorul editorial co-fondator Dr. Raluca Vereș.

Acordul de colaborare a fost semnat la comemorarea de un an de la trecerea în neființă a scriitorului disident Paul Goma, ale cărui opere în ediții definitive (îngrijite de renumitul istoric Flori Bălănescu) au fost publicate în ultimii opt ani la editura Ratio et Revelatio.

În baza acordului, Editura a donat Bibliotecii Centrului de studii al Universității până la momentul semnării 500 de volume cu profil istoric, academic și cultural, care vor fi puse la dispoziția studenților, doctoranzilor și cercetătorilor, urmând a alimenta constant, cu alte titluri pe măsura publicării.

Acordul este prevăzut pe o durată de 4 ani (cu posibilitatea de prelungire prin act adițional), până la un nou exercițiu de acreditare CNCS a editurii Ratio et Revelatio, aceasta fiind acreditată în domeniile Istorie și Studii Culturale, precum și Filosofie, în categoria B. Astfel, editura pune la dispoziția resursei umane a Școlii doctorale de Istorie a Universității din Oradea un cadru propice de colaborare și publicare de înaltă ținută a rezultatelor cercetărilor Școlii doctorale de Istorie, în volume de autor și colective, în limba română, cât și în limbi de circulație internațională, asigurând totodată vizibilitatea și distribuția în marile lanțuri de librării naționale și chiar peste hotare.

Acordul mai prevede acțiuni comune ale celor doi parteneri semnatari, precum conferințe, lansări de carte, accesarea unor proiecte comune, donații de carte, acordare de premii menite să contribuie la promovarea și afirmarea valorilor intelectuale autentice formate la Școala doctorală de Istorie a Universității din Oradea.

 

Cristina Liana PUȘCAȘ

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *