Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

ALI HOME – Casa de lângă spital


 Marcam O NOUA ETAPĂ din viața ASOCIATIEI LUMEA LUI IANNIS . Dorim astfel să împărtășim împlinirea unora dintre dorințele transmise în mass media în noiembrie 2018, când împlineam un an de activitate.

  1. Anul trecut ne doream schimbarea locației apartamentului, deoarece acesta era la etajul 2 si nu foarte aproape de spital. Totuși, datorită multiplelor cereri avute în această perioadă,  am păstrat și acel apartament de pe strada Milcovului și ne-am extins cu un nou apartament situat la parter pe str Corneliu Coposu, vis-a-vis de spital.

Iar  în 15 iunie 2020, deschidem al treilea apartament – este un apartament de 2 camere aflat la parterul unui bloc de lângă intrarea în spital, pe str. Iza, mobilat, utilat, precum și cu un spațiu de relaxare amenajat pe balcon, mare parte realizate cu ajutorul minunat oferit de membri ai comunității orădene.

Astfel vom putea acorda găzduire gratuită pentru 4 persoane, acestea beneficiind de toate condițiile de igienă și confort, pe durata investigațiilor sau a tratamentului medical oncologic în Oradea.

2.  BURSA ALI este al doilea mare proiect al asociației. Izvorât tot din aceeași experiență personală – un copil diagnosticat cu cancer adaugă noi traume emoționale și psihologice datorita izolării și neinteracțiunii sociale, imposibilitatea de a participa la programe și activități educative dar și distractive alături de alți copii. Toate acestea au definitiv  un impact negativ asupra tratamentului medical prin influențarea stării psihice atât de importante în orice boală.

Anual, vom acorda 3 vouchere unor copii cu diagnostic grav,  vouchere cu care se vor putea achiziționa participări la cluburi / ore  online, manuale, rechizite, laptopuri sau tablete. Orele/ temele / cluburile online vor fi furnizate de Internațional School of Orade, în baza parteneriatului pe care ALI l-a agreat  de curând cu această prestigioasă școala. Astfel, copiii din toată Romania, fie că vor fi acasă sau în spitale (cum se întâmplă de foarte multe ori) vor putea să fie conectați și să participe la aceleași cursuri și activități online ca si copiii sănătoși.

Voucherele pentru anul 2020 – 2021 s-au epuizat deja, totuși văzând numărul foarte mare de cereri și nevoia acestor copiii, precum și impactul pozitiv asupra lor și a familiei, în funcție de resursele pe care vom reuși să le atragem, luăm in considerare suplimentarea acestui număr. 

  1. Ne consolidăm imaginea ca și organizație, trecând într-o etapă mai matură, profesionistă. Deoarece dorința noastră este de a ajuta direct oamenii în nevoile lor concrete și cele mai esențiale în perioada tragică din viața lor, de a oferi speranță și confort, ne dăm seama că este nevoie să fim mai vizibili, să avem o identitate vizuală clară, distinctivă care să atragă atenția și suportul companiilor private care este esențial în continuarea celor două programe menționate mai sus. Sprijinul inedit în acest sens vine din partea firmei Simon Dietrich din București, un nume marcant al pieței de design web din România, care probono, ne ajută prin crearea noului logo, a site-ului oficial al asociației precum și  întreaga parte de promovare a ALI. Le mulțumim cu această ocazie atât pentru implicare cât și pentru cuvintele frumoase cu care au însoțit decizia lor de a ne ajuta în mod gratuit „Simbolul grafic pleacă de la o idee simplă pentru care există o frază excelentă: turn that frown upside down. Iar voi chiar asta faceți, încercați să puneți un zâmbet pe fețele celor care trec prin clipe grele. Fie că le oferiți cazare, fie că e vorba de lucruri mărunte, scopul e să îi faceți să se simtă mai bine.” reprezentant Simon Dietrich”.

 

 

Informatii de suport:

Asociația Lumea lui Iannis este o organizație neguvernamentală, înființată în 2017, din experiența directă a noastră ca și părinți de copil diagnosticat oncologic, care au fost nevoiți ca, timp de 1 an, să doarmă pe holuri, pe scaune prin spital și care au avut norocul fantastic de a găsi rezolvarea problemelor într-un program similar în Roma, Italia. Astfel am văzut utilitatea și nevoia unui astfel de sprijin și în România, în orașul nostru,  Oradea. 

Programul Ali Home- Casa de lângă spital a fost lansat în noiembrie 2018,  când a fost deschis primul apartament situat pe Str. Milcovului, bl. 15, bl. D59, et. 2, ap. 9.

În primul an de activitate, am inregistrat peste 30 de cazări individuale – însumând un număr total de peste 500 de nopti de cazare.

Al doilea apartament- situat pe strada Corneliu Coposu nr 27/ B, bl AN9, ap 1,  deschis în martie 2020

După 15 iunie 2020, numărul total de locuri de cazare va fi de 15 . Organizația este înscrisă în registrul asociațiilor și fundațiilor cu nr.

25052/A/2017, și este furnizor acreditat de servicii  sociale – nr. 4018/28.08.2018

 

 Asociatia Lumea lui Iannis

Sediul social Bihor, Paleu, nr. 1107,

office@lumealuiiannis.com, facebook: Casa de langa spital, Lumea lui Iannis

Pentru comunicări ulterioare, sunați la telefon 0773879261- Mădălina Maiorescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *