Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

În ce constă secretul alimentaţiei sănătoase a omului ?


Cheia sănătății este regula consumului zilnic de 3×5 : 5 fructe, 5 legume, 5 nuci.

Țineți minte! Fructele se mănâncă ca masă separată sau între mese, nu după mese, pentru a evita fermentațiile. Legumele se consumă cu orice mâncare și este indicat ca fiecare masă să înceapă cu o salată de legume pentru a asigura apa biologică necesară digestiei și rezerva alcalină. Important: înaintea oricărei terapii, goliți-vă intestinele. Clisma însănătoșește flora intestinală, asigură 80% din imunitate, sintetizează vitaminele B și K, are rol digestiv și metabolic. Mănâncă puţin sau deloc aceste alimente acide și proinflamatorii, care hrănesc cancerul și toate bolile degenerative! Carnea şi derivatele din carne sunt acidifiante, greu digerabile, creează condiţii pentru flora de putrefacţie, este hrana predilectă a celulelor canceroase. Este impregnată cu vibraţiile de groază ale fiinţei măcelărite. Transmite nelinişte, stres. Se înlocuieşte cu: 5 nuci, 25 de migdale sau 10 sâmburi de caise (sursă de vitamina B17) sau alte semințe. Zahărul și alimentele ce conțin zahăr sunt acide, generează inflamații, accentuează osteoporoza, duc la epuizarea magneziului și la acidoza sângelui. Sunt hipercolesterolemiante și cariogene, dereglează metabolismul tiaminoglucidic. Zahărul hrănește celulele canceroase. Declanșează răspunsul insulinic, creând rezistența la insulină. Rezistența la insulină a fost pusă și ea în directă legatură cu proliferarea cancerului. Duce și la epuizarea magneziului din corp, o altă cauză ce duce la proliferarea cancerului. Siropul de porumb conține mult mercur, o toxină ce favorizează cancerul. Recomandarea de a elimina zahărul include toate formele lui. Se admite miere, dar puțină, la omul sănătos. Oţetulstârneşte o furtună de iritaţii, corodări, arsuri, predispune la ulcer, astm, carii dentare, osteoporoză, calculi renali. Provoacă mâncărimi, usturimi, disconfort, acidoza sângelui. Se înlocuieşte cu: sucul de la o lămâie, Ascolact sau Favivit C (vitamina C pudră). Laptele și produsele lactate creează inflamații, aciditate, cauzează colite, alergii, acnee, eczeme, chisturi, induraţii şi fibroame uterine, prejudiciază organismul de minerale, iniţiază dezechilibre hormonale şi de metabolism. Renunță la grâu! Eliminarea grâului (pâine, făină, paste etc.) asigură dispariția agentului nociv – glutenul – care distruge și otrăvește mucoasa intestinului, ceea ce duce la o stare de malnutriție foarte avansată. Glutenul provoacă inflamații. Inflamația contribuie la progresul cancerului. A fi sătul (de pâine) nu înseamnă că ești bine hrănit; poți fi sătul, dar în realitate ești subnutrit. Găsești fibre și alți nutrienţi în multe alte alimente (nuci, semințe, legume, fructe, leguminoase) și, dacă simți nevoia, poți consuma cu moderație cereale cu conținut redus de gluten (orz, ovăz, secară, grâu spelta) sau fără gluten (orez, mei, porumb, hrișcă). În 100% din cazuri, renunțarea la pâine are efecte spectaculoase asupra sănătății, siluetei și dispoziției generale. Încercați să înlocuiți pâinea cu cartofi copți, mămăligă, orez. Atenție, făina albă procesată se ascunde sub alte denumiri: paste făinoase, cornuri, covrigi, plăcinte, brioșe, pizza, prăjituri, biscuiți, torturi, sosuri. Nu consumați grăsimi rele: uleiuri hidrogenate (margarina și toate uleiurile parțial hidrogenate), ulei de floarea soarelui, soia, porumb. Determină creşterea colesterolului, favorizează scleroza şi îmbătrânirea timpurie. Sunt inflamatorii, sporesc riscul de cancer. Alterează structura și flexibilitatea membranelor celulare în tot corpul. Din păcate aceste uleiuri rele se găsesc încă din abundență în foarte multe produse procesate. Mănâncă din belşug aceaste alimente alcaline, pentru a reduce inflamațiile și a îmbunătăți pH-ul intracelular! Legumele şi zarzavaturile crude – să fie cel puţin o treime din hrana zilnică. Favorizează diureza, regularizează tranzitul intestinal, ușurează transpiraţia, eliminarea deșeurilor. Fibrele vegetale pe care le conțin ajută la digestie. Morcovul este denumit chiar „prietenul intestinului”. Legumele înfruntă radicalii liberi, descurajează cancerul (prin aportul de enzime și de microelemente), protejează împotriva bolilor cardiovasculare (prin degajarea arterelor), reglează tensiunea arterială.Sunt compatibile cu orice aliment, sunt alcalinizante, conţin enzime, vitamine, minerale, fibre. Regele legumelor este ardeiul. Fructele împreună cu legumele trebuie să reprezinte 75% din hrana zilnică. Puternic detoxifiante, se consumă în stare proaspătă, separat de alte alimente.Completează necesarul de vitamine, enzime, minerale şi fibre al organismului. Fructele sunt polivitamine naturale. Reprezintă hrana binefăcătoare, dătătoare de viață, de energie, de bună dispoziție. Fructele sunt considerate alimentele cele mai importante pe care le poate consuma omul de orice vârstă. Fructele, precum și sucurile lor trebuie consumate numai separat. Dacă vin în contact cu mâncarea din stomac și cu sucurile digestive, ele fermentează și totul devine acid. Consumul corect de fructe duce la o incredibilă întinerire, la longevitate, la energie, la sănătate deplină. Regele fructelor este mărul. Sucul de mere face minuni în curățirea ficatului, rinichilor, vezicii biliare. Două mere consumate seara reglează glicemia, normalizează nivelul colesterolului. Fenomenul se explică prin conținutul ridicat de pectină și pentru că satisface aproape toate necesităţile nutriționale ale organismului. Consumați semințe – între mese, în locul gustărilor: nuci, semințe de dovleac, de susan, de in, de chimen, de schinduf, de mărar, de coriandru, mac, migdale, alune etc. Sunt micile uzine de medicamente. Înainte să se transforme în plante, semințele conțin energii uriașe și substanțe benefice pentru organism. Semințele se consumă neprăjite; deși par uscate și moarte, sunt organisme vii, bogate în nutrienţi. Semințele sunt viața însăși. Introduceți în alimentație borșul și moarea de varză (făcute în casă). Sunt veritabile alimente-medicament. Moarea de varză în care macerați ceapa tăiată rondele sau peștișori ar trebui să fie baza oricărei salate de crudități. În fiecare zi puteți adăuga altă legumă de sezon: ardei, castraveți, roșii, sfeclă etc. Moarea de varză se poate consuma și ca atare, 1-2 pahare/zi. Stimulează digestia – pot spune că nu este digestiv mai bun; este utilă în caz de sensibilitate la frig, în stări febrile. În perioada epidemiilor de gripă este bine să vă goliți intestinele cu 1-2 pahare de moare de varză luate dimineața pe stomacul gol, timp de 3-7 zile. Atât borșul cât și moarea de varză sunt bogate în enzime și principii active și însănătoșesc flora intestinală, iar borșul are faima de a fi util și în alcoolism. Se spune că cei care beau zilnic borș nu mai simt nevoia să bea alcool. Mănâncă puţin sau deloc aceste alimente acide și proinflamatorii, care hrănesc cancerul și toate bolile degenerative! Nu consumați sare iodată! Oboseşte ficatul şi rinichii, este răspunzătoare de creșterea tensiunii arteriale, creşte nivelul colesterolului, favorizează retenţia apei în ţesuturi. Este otrava albă care favorizează cancerul și face să explodeze cancerul de tiroidă. Este îngrijorător faptul că pe lângă sarea iodată propriu-zisă, se con-sumă zilnic cantități uriașe din această otravă albă, pentru că toți producătorii de alimente (precum mezelurile și pâinea), sunt obligați prin lege să folosească exclusiv sare iodată. Coordonatorul unui studiu a declarat: povara sării iodate este mult mai grea decât povara băuturilor dulci, pentru că acestea din urmă reprezintă doar un tip alimentar pe care oamenii pot să-l evite cu ușurință, în timp ce sarea se află în toate produsele. Nu consumați organisme modificate genetic (OMG): soia, cereale, legume și fructe de dimensiuni mari. Cumpărați doar legume și fructe mici care la prezentare nu sunt uniforme. Aceste alimente nu au ce căuta pe farfuria celor care vor să aibă un risc cât mai mic de cancer. Atenție însă! Aceste OMG-uri sau derivatele lor se pot găsi ascunse în produse procesate la care nici nu vă gândiți. Evitați-le! Sunt studii asupra pericolului prezentat de aceste alimente. Consumați produse certificate ECO, BIO și autohtone. Nu consumați alimente procesate! a. cărnuri procesate – celebrii mici, mezeluri, parizer, hot dogs, hamburger, crenvurști etc. Toate conțin nitriți și nitrați și nu se știe ce se mai poate găsi, așa cum ne-au arătat evenimentele din ultima vreme. Acolo unde nu se știe ce se găsește, producătorii pot ascunde cu ușurință toate resturile și produsele vechi expirate pe care nu le mai pot valorifica. b. produse din făină albă de grâu procesată. Excesul de carbohidrat procesat este corelat cu o creștere cu 220% a incidenței cancerului de sân la femei. Grâul și alte alimente cu indice glicemic mare au fost corelate cu o creștere rapidă a zaharurilor din sânge, fapt ce hrănește celulele canceroase și încurajează răspândirea acestora. Nu consumați alimente și băuturi dietetice cu aspartam, zaharină și alți îndulcitori. Sunt mai periculoase chiar decât zahărul. S-a descoperit că sunt cauza a numeroase afecțiuni incluzând defecte de naștere și cancer. Nu consumați sucuri carbogazoase. Ca și cărnurile și făina de grâu procesate, au fost corelate cu un risc crescut de cancer. Sunt pline de zaharuri, coloranți, sare, cofeină și alte chimicale. Creează acid în organism și hrănesc celulele canceroase. Nu consumați nonalimente. Cum poate omul consuma (mânca) alimente care nu exista în natură? Le spunem nonalimente pentru că ele nu se găsesc nicăieri în natură, fiind obținute prin reacții chimice de sinteză. Aici intră margarina, aromele identic naturale și îndulcitorii sintetici. Hrana gătită la microunde este viciată prin faptul că disturbă structura celulară, conţine radicali liberi, dereglează însăşi esenţa sa energetică; este o hrană moartă. Nu consumați floricele făcute la microunde! S-a constatat că acidul perfluorooctanoic și diacetilul din pungile cu floricele pentru microunde au potențial cancerigen. Evitați vaccinurile. Ele sunt otrăvuri oferite gratuit. Vaccinațivă natural cu echinacea, vit. D3, măceș, cătină, zinc, propolis. Vaccinurile nu sunt necesare decât în câteva cazuri speciale, și nu în programele de masă cum sunt ele prezentate acum. Sunt țări care au renunțat de mult la anumite vaccinuri, printre care și vaccinul împotriva TBC-ului care se face nou născuților în primele minute de la naștere. Noi de ce nu urmăm exemplul altor țări? Mănâncă din belşug această dietă alcalină pentru a reduce inflamațiile și a îmbunătăți pH-ul intracelular! Consumați doar grăsimi bune: ulei de măsline presat la rece, ulei de cocos, de dovleac, avocado, ulei de in – în limita a 20- 30% din totalul caloriilor/24 ore – sunt hipocolesterolemiante, previn scleroza, regenerează celulele. Uleiul de cocos este antimicrobian, antifungic, de ajutor pentru cei cu cancer care au funcția imunitară redusă, având și proprietăți anticancer. Plantele amare – antibiotic natural, sursă naturală de antioxidanți; sunt antivirale, antiparazitare, alcalinizează sângele, activează funcția antitoxică a ficatului, conduc la detoxifierea sângelui și a limfei, ușurează digestia, măresc gradul de asimilare a substanțelor nutritive. Cultivați-vă gustul pentru amar ca un preludiu pentru sănătate! Plantele vă ajută să reacționați la boală, vă trezesc imunitatea adormită, vă trezesc medicul din interior, propriile forțe de apărare, grăbesc însănătoșirea. Plantele din flora spontană (urzica, păpădia, sparanghelul, anghinarea, pătlagina, busuiocul etc.) sunt regeneratoare, antianemice, fortifiante, detoxifiante, reconfortante, scad colesterolul, întăresc sistemul digestiv. Suplimentele alimentare FAVISAN (ceaiuri, capsule, tincturi) conţin toţi nutrienţii de care organismul are nevoie spre a-şi întreţine vigoarea şi tinereţea. Refac digestia, reglează metabolismul, activează circulația sanguină. Lichidele (apa de izvor, apa argiloasă, apa de tărâţe din cereale, ceaiuri din plante) – 2-3 l zilnic – asigură hidratarea ţesuturilor şi previn îmbătrânirea prematură. Argila, sub formă de drajeuri sau apă argiloasă, este remineralizantă, detoxifiantă, cicatrizantă, antitoxică, energizantă, antiparazitară, antianemică. Asigură sănătatea sistemului osos, vascular, respirator, digestiv, nervos. Magneziul – este supranumit mineralul antistres, mineralul inimii, colac de salvare pentru sistemul nervos, ozonul organismului uman. Ar trebui să fie pâinea cea de toate zilele, întrucât este prezent în peste 300 de procese metabolice. Absorbția intestinală depinde de cantitatea de magneziu ingerată. Magneziul împiedică formarea depunerilor de calciu, a calculilor biliari și renali, este un regenerator celular, echilibrant psihic (are acțiune antidepresivă), drenor hepatic. Luptă împotriva îmbătrânirii și a bolilor degenerative (cancer, diabet etc.). Zincul – este mineralul imunității. Este necesar pentru digerarea proteinelor, pentru producția de acid clorhidric, reface timusul. Intră în compoziția a peste 200 de enzime, între care și anhidraza carbonică ce are rolul de a capta CO2 din țesuturile periferice pe care îl transferă pe cale sanguină la plămâni, de unde îl elimină prin respirație. Vitamina C – nu o produce organismul, dar nu este reacție metabolică în care să nu fie nevoie de ea. Este regină între vitamine. Ea decide soarta bătăliei pentru sănătate în favoarea noastră. Reprezintă un vaccin nepericulos și ne poate salva de pericolul agresiunii cancerului. Menține arterele tinere. Alături de vitamina E face ca sângele să nu fie predispus la cheaguri. Consumați doar lactate fermentate: iaurt, kefir, dar faceți-le acasă. Nu din comerț, care este plin de aditivi, lapte praf și alte substanțe potențatoare de gust și îndulcitoare. Vă pun două întrebări: Mai are vreun iaurt din ziua de azi, gustul iaurtului de pe vremea copilăriei noastre? Își mai aduce cineva aminte de gustul iaurtului tradițional? “Prin spirit, ne depășim granițele ego-ului (purtătorul suferinței) și aflăm răspunsul la modul în care putem contribui la binele comun.” (Remus Tănase)

Virginia Faur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *