Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Alte 10 tramvaie Tatra, cumpărate din Germania, sosesc la Oradea


Joi, au ajuns la Oradea două tramvaie ”Tatra” din cele 10 achiziţionate de Societatea de Transport Local (OTL), din Berlin, cu 35.000 de euro bucata (25.000 de euro, plus 10.000 de euro, transportul).

Alte două tramvaie ajung la Oradea vineri, iar al cincilea s-a blocat pe traseu, pentru că s-a stricat camionul ce transporta tramvaiul, informează directorul OTL, Mircea Viorel Pop. Acesta va ajunge la Oradea la sfârșitul săptămânii.  În prima parte a săptămânii viitoare ajung şi celelalte cinci tramvaie, din lotul achiziţionat de la Berlin.

OTL a cheltuit în total 350.000 de euro pentru cele zece tramvaie.

”Ar fi costat tot circa 35.000 de euro să modernizăm un tramvai Tatra, din parcul vechi, fabricat în 1976”, justifică Pop cumpărarea celor berlineze.  Cele 10 tramvaie sunt fabricate în 1988 şi modernizate în 1998 sunt cu scaune tapiţate, au aer condiţionat, uşi duble, buton la exterior pentru deschidere, doar că nu au podea joasă. Călătorii vor urca prin faţă, nu prin spate”, a detaliat directorul OTL, care şi-ar dori ca orădenii să respecte circuitul de urcare şi coborâre în şi din mijloacele de transport.

Aducerea tramvaielor din Germania modifică circulaţia tramvaielor: OTL SA anunţă publicul călător că, pentru ușurarea manevrelor de descărcare a tramvaielor, circulaţia pe tronsonul Pod CFR – Sinteza se efectuează cu autobuze. Circulaţia tramvaielor orășenești se va relua imediat după finalizarea operaţiunilor de descărcare.

sursa: bihon.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *