Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Apărați albinele. Interziceți produsul chimic foarte toxic ”imidaclopridol”!


Albinele sunt amenințate de o criză globală care pune în pericol sistemul nostru alimentar. Acum, Canada ia în calcul un ordin de interdicție pentru unul dintre produsele chimice cele mai dăunătoare pentru albine. Dar Big Ag nu se lasă, și ne revine nouă rolul de a-i opri. Hai să apărăm albinele!

Imidaclopridolul este un produs chimic îngrozitor, folosit în multe culturi de fructe și legume, la nivel mondial – iar acest produs amenință rețeaua vieții, de la albine la insecte.

Acum, Canada l-ar putea interzice. Au inițiat o sesiune de comentarii publice care să ajute la adoptarea unei decizii, dar mahării industriei fac lobby pentru a-și proteja produsul în care au investit miliarde.

Albinele și insectele precum musculițele efemere sunt creaturi remarcabile care constituie baza vieții pe Pământ. Albinele sunt cele care polenizează aproape trei sferturi din culturile esențiale, la nivel mondial. Dar experții spun că imidaclopridolul este corelat distrugerii albinelor și pierderii foarte răspândite a populațiilor de insecte — un fapt amenințător pentru natură și pentru sistemul nostru alimentar.

Monsanto se luptă să fuzioneze cu Bayer, iar Dow Chemical cu DuPont. Acești monștri prind tot mai multă putere și fac presiuni pentru a-și menține otrăvurile în vânzare. Europa deja a interzis folosirea acestui produs mortal pentru albine, după ce membri comunităților au inundat ministerele cu mii de mesaje. Următorul pas este Canada. Dacă reușim să închidem aceste piețe, am putea declanșa un efect de domino și să convingem țările de pretutindeni să urmeze acest exemplu.

Consultarea publică din Canada ar putea decide soarta acestei otrăvi — dacă intervenim cu un apel cu greutate și câștigăm, ar putea fi un lucru minunat pentru albinele din toată lumea!

Responsabila cu conservarea mediului, Rachel Carson, care a condus procesul de interzicere a produsului chimic criminal DDT în SUA, scria odată: „Cei care contemplă frumusețea naturii găsesc în ei rezerve de putere care nu se vor epuiza atâta timp cât va mai exista viață pe pământ.” Hai să ne inspirăm din puterea și frumusețile miraculoase ale naturii din jurul nostru și să ne unim azi pentru a salva albinele!

sursa: Avaaz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *