Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Atelierul de activităţi „Ajutoarele lui Moş Crăciun”


DEBUT JURNALISTIC.

Activitatea “Ajutoarele lui Moş Crăciun“, un atelier de creaţie pentru confecţionarea de felicitări şi modele de îngerași, a reprezentat activitatea care a marcat începutul seriei de evenimente a “Zilei Porţilor Deschise”.
Cei cinci membri participanţi la această activitate au fost tineri cu vârsta cuprinsă între 24 şi 48 de ani, din cadrul Asociaţiei Persoanelor cu Sindrom Down, coordonată de doamna preşedintă Lucia Ciobanu. Asociaţia “Down” colaborează cu bune rezultate cu Serviciul de Informare Comunitară a Bibliotecii Judeţene “Gheorghe Şincai” încă din anul 2002 şi este sprijinită cu multă dăruire în activităţile întreprinse de tinerii cu disabilităţi.
Într-o atmosferă de căldură sufletească, tinerii pătrund în inima celui ce e martor la acţiunea lor, calmi, comunicativi şi puşi pe glume, aceştia te iau în povestea lor, o istorisire dincolo de real, unde tinerii cu ochi blânzi şi zâmbet necontenit te fac să uiţi pentru o clipă că viaţa lor s-a scris demult pe o filă de spital. Ceea ce transmit e conturat în dibăcia cu care analizează foaia înainte de a-i da viaţă, în a o transforma într-o capodoperă – felicitarea. Nu se sfiesc în a cere ajutorul, iar o mână în plus la creativitate le bucură simţurile. Migala, prin încercarea de a lipi nasturi pe brăduţi, fulgi pe hârtia de felicitări precum răbdarea şi creativitatea lor au contribuit la rezultate spectaculoase.
În încheierea activităţii, tinerii care au participat la confecţionare de felicitări şi îngeri au fost premiaţi pentru măiestria lor.

Atelier creativ pentru copii

Un atelier pentru copii care s-a desfăşurat pe două grupuri de creaţie în cadrul evenimentului “Ziua Porţilor Deschise” a Bibliotecii Judeţene „Gheorghe Şincai”, Oradea a reprezentat un moment de inspiraţie şi creativitate prin colaborarea secţiei Tineret şi Copii a Bibliotecii Judeţene (membrii participanţi Adelina Boga, Iolanda Demian, Simona Popa, Mariana Soica) cu doamna Tóth Beáta, meşter popular.
Unul dintre grupuri a desfăşurat o activitate creativă, cu pasiune pe o temă autumnală desfăşurată de elevii claselor I-a A şi a II-a A, a Liceului Greco-catolic “Iuliu Maniu” coordonat de meşterul popular, care i-a învăţat pe elevi tehnica mozaicului, astfel s-au creat tablouri ale toamnei. Atmosfera era una zgomotoasă, marcată de curiozitatea din glasul copiilor care doreau să se implice în mod activ la ruperea foilor colorate ce aveau sa fie lipite cu mare precizie pe planşa de lucru.
Componenţii celui de-al doilea grup, constituit din elevi ai claselor a III-a A şi a IV-a A ai Liceului Greco-catolic “Iuliu Maniu”, s-au întrecut pe ei înşişi în a-şi demonstra creativitatea, luând parte la o activitate de modelare a hârtiei colorate prin răsucirea acesteia şi lipirea a mai multor bucăţi răsucite între ele, precum şi la înşiruirea de mărgele pe aţă.
Interesul elevilor de a învăţa lucruri noi s-a manifestat prin dorinţa şi strădania cu care au desfăşurat lucrul manual, sprijinul cadrelor didactice, a doamnei meşter popular care a stat în centrul de interes al copiilor, coordonându-i prin mişcări clare şi vorbe calde şi precise.

Alice Cazan, studentă la Facultatea de Jurnalism a Univ. Oradea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *