Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Atletul orădean Laviniu Chiș, calificat pentru Campionatul European U23


Atletul orădean Laviniu Chiș și-a realizat baremul de calificare la Campionatul European U23, competiție care se va desfășura în Polonia.

Chiș a reușit această performanță la întrecerile Campionatelor Naționale de Atletism pentru veterani, competiție care s-a desfășurat la București în perioada 1-2 iulie. El a participat la aceste întreceri după ce a primit o derogare din partea Federaţiei Române de Atletism pentru a participa în cursa de 1 500 m, tocmai pentru a încerca să-şi realizeze acest barem.

Pregătit de antrenorii Robert Olah şi Florina Fărcuţa, Laviniu Chiş, în vârstă de 20 de ani și component al clubului CSM Oradea, a avut o evoluţie foarte bună în acest concurs, terminând cursa cu timpul de 3:45,98. Astfel, el a reușit să-şi îndeplinească obiectivul și urmează să participe la Campionatul European Under 23, care va avea loc în Polonia, în perioada 13-15 iulie.

Din păcate un alt atlet orădean, Vasile Conț, deși a fost și el aprope derealizarea baremului în proba de 3 000 obstacole, a avut ghinion și aterminat cursa cu mai puţin de jumătate de secundă peste barem, ratând,astfel, prezenţa în Polonia.

Florin Mihalca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *