Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea, organizează vernisajul expoziției „Autoportret în palimpsest” a studentei Laura Drăghiciu. Evenimentul va avea loc în data de 8 martie 2024, ora 16:00, la secția Muzeul Orașului Oradea, în Cetate, Palatul Princiar, parter (P-ța E. Gojdu nr. 39-41).

Laura Drăghiciu este studentă la Universitatea din Oradea, Facultatea de Arte, specializarea Arte Plastice–Pictură și ne propune spre vizionare o expoziție de fotografie.

Născută în Statele Unite ale Americii, Laura Drăghiciu face parte din comunitatea românilor de pretutindeni, iar recent a imigrat în țara strămoșilor săi. Este pasionată de pictură, fotografie și noile medii din arta contemporană.

Lucrările din expoziția de față se prezintă ca fiind niște autoportrete îmbrăcate în elemente plastice care se comportă ca niște matrice, filtre. Acestea din urmă par a fi preluate din natură sau din alte scenarii,  astfel suntem puși în fața unei imagini noi pe care artista și-o apropriază. Se poate spune că aceste montaje de elemente fotografice primesc însușirile unor trăiri sau emoții ale studentei. Elementele introduse și filtrate în aceste compoziții primesc astfel noi însușiri, acestea pot funcționa ca elemente/obiecte descifrabile sau completări artificiale ale compozițiilor astfel concepute.

De altfel, compozițiile artistei sunt niște embleme existențiale ale jocului cu elemente antropomorf-fitomorfe, regizate astfel încât să trezească în elementul care le contemplă sentimente din viața de zi cu zi, emoții existențiale și detalii din imagini deja consacrate.

Expoziția, curatoriată de dr. Constantin Costea, va putea fi vizitată în perioada 8-31 martie 2024.