Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Fapte reprobabile la frontiera româno-ungară


Cetăţean român cu documentul altei persoane, depistat la frontieră

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat o femeie, cetăţean român, care a încercat să iasă din România folosindu-se de documentul de călătorie al altei persoane.

La miezul-nopţii de 24 noiembrie 2016, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac – Nagylak s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, o tânără care s-a legitimat cu o carte de identitate românească.
Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că persoana nu este una şi aceeaşi cu cea din documentul prezentat, motiv pentru care a fost condusă la sediul Punctului de Trecere a Frontierei pentru verificări.
In cadrul primelor cercetări, femeia a declarat că se numeste Zoriţa R, în vârstă de 39 ani şi nu poseda documente de călătorie.
Aceasta a mai declarat că documentul prezentat la control l-a cumpărat de la o persoană necunoscută contra sumei de 50 euro şi că dorea să ajungă la rudenii în Italia.
Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză şi i-au întocmit femeii actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi fals privind identitatea prin atribuirea unei identităţi reale a altei persoane, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Urmărit internaţional, reţinut la frontieră

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat un tânăr din Teleorman căutat de autorităţie române, pe numele lui fiind emis un mandat european de arestare pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie.

În noaptea de 24 noiembrie 2016, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pe sensul de ieşire din ţară pentru efectuarea formalităţilor specifice trecerii frontierei cetăţeanul român Cristian R, în vârstă de 24 de ani, din judeţul Teleorman.
Cu ocazia efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de către autorităţile din România, un mandat european de arestare pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie, tânarul având de executat 278 de zile din măsura educativă a internării într-un centru de detenţie.
Persoana în cauză a fost predată unei echipe operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Şofer fără permis de conducere, depistat la Nădlac

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat un cetăţean român care conducea un autoturism fără a avea un permis de conducere.

În data de 24 noiembrie 2016, ora 16.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota s-a prezentat pentru a efectua formalităţile la frontieră cetăţeanul român Iosif P, în vârstă de 25 de ani, la volanul unui autoturism marca Renault, înmatriculat în Franţa.
Cu ocazia controlului de frontieră, tânărului i s-a solicitat să prezinte, pe lângă documentele de identitate şi permisul de conducere. Acesta a declarat că nu are asupra sa permisul de conducere, dar în urma verificarilor efectuate în bazele de date s-a stabilit ca susnumitul nu posedă permis de conducere.
În cauză poliţiştii de frontieră au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere. La finalizarea cercetărilor urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Comisarul-şef LAURA BEATRICE BONDAR, Purtător de cuvânt al ITPF Oradea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *