Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

„Ziua Porţilor Deschise” la Asociaţia S.O.S. Autism Oradea


autism2 În fiecare an, 3 decembrie constituie Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi. Data a fost stabilită ȋn 1992, de Adunarea Generală a ONU, pentru a motiva populaţia să ȋnţeleagă efectele dizabilităţilor şi pentru a combate discriminarea.
ONU doreşte ca întreaga lume să devină mai responsabilă ȋn ceea ce privește integrarea persoanelor cu dizabilităţi.
Pentru a marca această zi, Asociaţia S.O.S. Autism Bihor, organizează „Ziua Porţilor Deschise” în data de 29 noiembrie 2016, între orele 11-17. În deschidere se prezintă un raport autism3 de activitate cu obiectivele asociaţiei și a „Centrului de zi pentru persoane adulte cu dizabilitati S.O.S. Autism Bihor”, realizările anului care se încheie, având în vedere că e primul an în care asociaţia funcţionează într-un spaţiu nou, adaptat nevoilor copiilor și tinerilor.
Cu această ocazie vizitatorii pot admira lucrările copiilor și tinerilor, într-o expoziţie din care pot achiziţiona, în schimbul unei donaţii, creaţiile dorite.
Obiectele de decor din expoziţie sunt confecţionate din materiale reciclabile, ghips, carton, sticlă, realizate prin tehnica decoupajului, majoritatea având ca temă Crăciunul. autism4 Ele au fost confecţionate de copii și tineri, în cadrul orelor de terapie ocupaţională, alături de voluntari.
În această zi tinerii de peste 18 ani, care frecventează ,,Centrul de zi pentru adulţi” sunt la program, ca într-o zi obișnuită, deci vor putea fi văzuţi cum confecţionează obiectele. Copiii care frecventează cursurile școlare, au terapie după amiază și sunt incluși în proiectul „Atelierul de (re)creaţie”. Ei lucrează alături de elevii voluntari de la liceele „Aurel Lazăr”şi Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu”. La finisarea obiectelor contribuie și mamele membrilor asociaţiei, care participă la programul „Atelierul Mămicilor”.
Din donaţiile strânse în urma evenimentului se asigură pentru perspectivă materialele necesare orelor de terapie ocupaţională ale copiilor si tinerilor.

Asociaţia S.O.S. Autism Oradea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *