Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Poezie și poeți


Două importante evenimente s-au consumat, în cursul săptămânii trecute,având în centrul lor poezia și autorii ei, aflați, cumva, la două poluri. Pe de o parte, un poet conasacrat, cu numeroase premii naționale și internaționale, tradus, recent, în limba italiană. Este vorba de cunoscutul poet bihorean Gheorghe Vidican.
Pe de altă parte, este vorba de un debut editorial promițător, demn de salutat al poetei Brindușa Doca.
Primul eveniment, având ca loc de desfăşurare spațiul dedicat tocmai evenimentelor de acest tip, din Cetatea Oradea, se referă la lansarea celui de-al treisprezecelea volum de poezii, intitulat ”Urma lui Ulysses„, apărut la Editura ”Junimea ” din Iași. d-brandusa
În prezența unui public numeros, au vorbit despre cartea, lansată, inițial în cadrul Târgului „Gaudeamus” din București: cunoscuți și apreciați specialiști în literatură: Ioan Simuț, Ioana Cistelecan, Dana Sala.
Cea de-a doua lansare a volumului de poeme ”Ilustrate cu flori de câmp„ al poetei Brindușa Doca, lansat și el în premieră, tot în cadrul Târgului Internațional „Gaudeamus” a apărut la Editura ”Paralela” 45.
Evenimentul s-a desfășurat în incinta Bibliotecii Universității din Oradea, cu o numeroasă participare a publicului.
Despre poezia poetei au vorbit, de această dată, poeții :Mihok Tamaș și Miki Vieru.
Scriitoarea Lili Crăciun a pigmentat momentul cu reușite parodii ale unor poeme din volum.
La ambele evenimente au susținut, cu brio, partea muzicală, apreciații ”trubaduri„ orădeni Alexandrina și Florian Chelu.

Maria Vesa Aursulesei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *